Margaritis Schinas, nominalizat de Grecia pentru postul de comisar european

Grecia l-a nominalizat joi pe principalul purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, drept reprezentant al ţării în viitorul executiv al UE, a anunţat biroul premierului Kyriakos Mitsotakis, relatează ekathimerini.com.

Şeful guvernului o va informa pe noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre această nominalizare, se menţionează într-un comunicat de presă.

Schinas a fost membru al Parlamentului European între 2007 şi 2009, fiind ales pe lista partidului Noua Democraţie, acum la guvernare în Grecia.

De asemenea, el a fost şef de cabinet al comisarului european grec Markos Kyprianou, deţinător al portofoliului Sănătate şi protecţia consumatorilor, din 2004 până în 2007.

Potrivit EFE, Schinas nu va prelua portofoliul lui Dimitris Avramopoulos (Migraţie, afaceri interne şi cetăţenie), întrucât Mitsotakis ar prefera un portofoliu economic sau pe cel al agriculturii.

Născut în 1962, Margaritis Schinas a absolvit facultatea de drept la Universitatea din Salonic. De asemenea, el deţine o diplomă în studii europene avansate în domeniul administraţiei publice europene, obţinută de la College of Europe din Bruges, Belgia, şi una în politică şi administraţie publică primită de la London School of Economics and Political Sciences.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel