Marga, declarații halucinante despre „frontierele nefirești ale Ucrainei”. Vâlcu: A făcut parte din guvernul care a încheiat acordul cu Ucraina

Jurnalistul Val Vâlcu a reacționat după declarațiile controversate făcute de fostul ministru al Educației, Andrei Marga.

„Din punctul de vedere al unui intelectual, sigur... opiniile sunt libere. Din punctul de vedere al omului politic, Andrei Marga a făcut parte din guvernul care a încheiat acordul de frontieră cu Ucraina. Deci lucrurile, din punct de vedere al României, sunt închise. În guvernarea 1996-2000, pentru a putea intra în NATO, ulterior în UE, România a trebuit să-și rezolve problemele cu vecinii, să aibă tratate cu Bulgaria, Ungaria și Ucraina, ceea ce s-a și făcut în acea perioadă, a fost și ratificat de Parlament. Nu știu de ce mai sunt discuții despre acest subiect. Bine, mai sunt prin Cișmigiu...”, a transmis la România TV jurnalistul Val Vâlcu.

Ce a spus Marga?

„Suntem într-o situație absolut specială și o spun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei - Transcarpatia, Poloniei - Galiția, României - Bucovina și Rusiei - Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta e, va fi conflict. Să fim foarte limpezi - cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America, și cu Rusia, și cu Germania, și cu Ucraina și cu China situația și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferri.

Noi nu avem documentele secrete care au dus la situația din Ucraina. Personal, sunt pentru realismul politic. Ar trebui ca supraputerile Statele Unite, China, Rusia și Uniunea Europeană să aibă înțelegere pentru o nouă structură de securitate în Europa și în lume. Cât timp nu e această structură de securitate, și încă nu e deocamdată, toate părțile se înarmează și vin pe câmpul de luptă din Ucraina, nu va fi posibilă democratizarea nici în Ucraina, nici în rest. Și restul e într-un fel confiscat și deturnat de la democrație”, a transmis fostul ministru al Educației, Andrei Marga, la un eveniment de la Alba Iulia în cadrul căruia și-a lansat o nouă carte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel