Marea Neagră, SOS. Navă încărcată cu petrol, în pericol

Operațiune de salvare în Marea Neagră, după ce o navă cu produse petroliere a transmis un mesaj SOS.

Un moto-tanc petrolier ce avea sala motoarelor inundată din cauza unei fisuri de circa 2 metri lungime, în urma coliziunii cu altă navă, a fost salvat în noaptea de marţi spre miercuri, fiind remorcat din largul Mării Negre. Moto-tancul a fost remorcat de la o distanţă de 16 mile nautice travers de Portul Constanţa de nava GSP King. Potrivit directorului tehnic al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Iulian Creţu, comandantul moto-tancului petrolier Delfi, de 1634 tdw, înmatriculat în Republica Moldova, navă construită în 1977, a alertat autorităţile navale româneşti, în cursul nopţii de marţi, după ce a suferit o gaură de apă în rada exterioară a Portului Constanţa, reclamând că prin fisura din corpul navei se infiltrează apă în sala motoarelor.

'Noi am trimis imediat în perimetrul semnalat nava de salvare SAR Topaz, Garda de Coastă avea de asemenea o navă de patrulare care s-a mobilizat în zonă şi au mai sosit în asistenţă remorchere de la Coremar şi nava GSP King. După ce ne-am mobilizat, însă, timp de câteva ore comandantul moto-tancului (M/T) Delfi a refuzat să solicite salvarea. Nu a vrut ca echipajul să fie preluat de SAR Topaz şi nici să fie remorcată nava avariată. Într-un târziu, miercuri dimineaţa, pe la ora 04,00, comandantul tancului petrolier Delfi a solicitat ajutor şi remorcherul GSP King a remorcat nava şi a dus-o la adăpost în Portul Constanţa, în condiţiile în care sala motoarelor era inundată', a declarat Iulian Creţu, potrivit Agerpres.

Moto-tancul Delfi, având la bord o încărcătură de combustibil pentru navele comerciale, venea din Portul Odesa (Ucraina) şi în rada exterioară a Portului Constanţa a ancorat pentru a aproviziona cu combustibil o navă turcească.

[citeste si]  

Se pare că în timpul operaţiunii de bunkeraj s-a produs o coliziune între cele două nave, iar tancul petrolier moldovenesc a suferit o fisură de aproximativ doi metri lungime, în bordaj. Miercuri dimineaţa, după ora 06,00, nava Delfi a acostat în dana 128 a Portului Constanţa, unde echipa de scafandri a ARSVOM întreprinde operaţiuni de evacuare a apei din sala motoarelor şi de izolare a fisurii din bordajul navei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel