EXCLUSIV  Marea Neagră. Neptun, stațiunea lui Ceaușescu. Marius Marinescu: Asta ar trebui să știe toți turiștii

Bogdan Cotigă / 23 aug 2018 / 21:15 Salveaza PDF Comentarii

Senatorul Marius Marinescu a explicat, pentru DC News, de ce Nicolae Ceaușescu a construit vilele de protocol în zona stațiunii Neptun și ce importanță are această zonă de litoral pentru sănătatea românilor care merg la mare.

Marinescu a arătat că alegerea zonei Neptun pentru construirea vilelor de protocol nu este deloc întâmplătore. "Este foarte interesant de ce a ales Ceaușescu zona asta pentru a construi stațiunea Neptun. Apa este mai puțin poluată. Cu cât te duci mai aproape de vărsarea Dunării în mare veți putea observa că marea este mai tulbure este mai poluată. Este vorba despre șapte mile marine, aproximativ 12 kilometri de la gura de vărsare în larg unde  apa este tulbure și curenții duc aceste aluviuni pănă în apropierea zonei de plaja unde se află stațiunea Neptun, pentru că Dunărea adună din toată Europa aluviuni și acestea sunt deversate în mare. Însă în zona Neptun o să observați că apa este mai limpede. Cu cât te apropii de Vama Veche apa este mai curată pentru că este mai departe de zona de vărsare", ne-a spus Marinescu.

Apă mai curată, spre Vama Veche

Senatorul a mai povestit că cercetătorii români au luat probe și au demonstrat științific că apa este mai curată în zona stațiunii Neptun. "Toate probele culese au arătat că la Neptun apa este mai curată și de aceea Ceaușescu a decis să defrișeze o pădure și să construiască stațiunea Neptun- Olimp. Acest lucru e important pentru oricine merge la Marea Neagră", a adăugat Marinescu. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23