EXCLUSIV  Marea Neagră, migranţi. Teodor Meleșcanu spune cine joacă un rol cheie la nivel european

Miercuri, 4 octombrie, ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, în cadrul unui interviu acordat DC News, a discutat, printre alte subiecte importante, şi despre migraţia prin Marea Neagră.  

Ministrul consideră că Turcia joacă un rol extrem de important la nivel european. „E o chestiune foarte sensibilă, în care Turcia joacă un rol cheie la nivel european, pentru că are un număr foarte mare de refugiaţi din Siria şi din alte zone. În mod evident, au existat anumite înţelegeri între Uniunea Europeană (UE) şi Turcia, inclusiv referitoare la un sprijin financiar pentru refugiaţii din Turcia. Bineînţeles, că orice reducere a controlului din Turcia poate avea drept consecinţă tentaţia de migrare, de această dată putând să ne afecteze şi pe noi, întrucât Marea Neagră, în perioadele mai liniştite – deci nu toamna, nu iarna - e o posibilitate de a avea o nouă rută", a spus, în cadrul interviului, Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă anticipează că ruta va creşte în importanţă, ministrul a spus că lucrurile depind foarte mult de ceea ce se va întâmpla în Siria.

„Vreau să spun că am vizitat mai multe lagăre de refugiaţi sirieni. Sentimentul foarte clar pe care îl am din aceste vizite e că sirienii doresc să se reîntoarcă în Siria. Îşi văd viitorul în ţara lor, cu condiţia să se ajungă la o soluţie politică. Deci evoluţia politică în ceea ce priveşte conflictul din Siria poate să aibă un impact mai mare sau mai mic asupra migraţiei spre Europa, inclusiv în zona Mării Negre”, a explicat Teodor Meleșcanu.

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel