Marea Lojă Naţională - programul Educația. Personalități de marcă la a cincea conferință

Miercuri, 17 octombrie, a avut loc la Cluj Napoca, în Aula Magna a Universității Babeṣ Bolyai, a cincea conferință din cadrul programului Educaţia: Potrivire pentru Viaţă, program educaţional naţional complex, interdisciplinar şi trans-universitar iniţiat şi susţinut de către Asociaţia Marea Lojă Naţională din România în cadrul parteneriatelor cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Consiliul Naţional al Rectorilor şi cu principalele universităţi din România.

Prin program se urmăreşte armonizarea cunoṣtințelor cu competenţele studenţilor prin declanşarea şi susţinerea unui proces de comunicare deschis care să creeze motivaţia inversării trendului statistic al părăsirii traiului în România de către tinerii absolvenţi. Totodată prin implicarea directă în condiție de parteneriat activ între universităţi/studenţi/reprezentanţi patronali şi de decizie publică se mizează pe îmbunătățirea predictibilității de carieră în România, pe creṣterea compatibilității de perspectivă între educație ṣi piața muncii, pe integrarea coerentă a spiritului civic cu societatea umană europeană pentru creṣterea coeziunii economice ṣi sociale reale în condiții de bunăstare individuală pe termen lung în România.

300 de studenți participanți

Conferința a fost organizată de această dată prin grija universității Universitatea Babeṣ Bolyai din Cluj Napoca ṣi la eveniment au participat aproximativ 300 de studenţi ai tuturor universităților din acest centru universitar. Prin programul Educația, potrivire pentru Viață se determină un nou tip de abordare a implicării pentru educaţie care să dovedească studenților că se pot realiza profesional în interiorul comunităților pe care nu sunt forțați să le părăsească relevânduse pentru aceştia perspective predictibile dezirabile pentru viața în România. Se remarcă din evenimentele derulate nevoia tinerilor de a avea un interlocutor care să-i asculte și să-i sprijine. Piața muncii este într-o continua dinamică, astfel că sistemul educațional trebuie să le dezvolte tinerilor o autonomie în învățare, pentru ca aceștia să fie oricând pregătiți să învețe lucruri noi ceea ce se intenţionează să fie oferit tinerilor prin programul lansat si promovat Educația, potrivire pentru Viață.

(w670)

Speakerii, personalități de marcă

La Conferința din 17 octombrie au conferențiat Prof. univ. dr. Ioan BOLOVAN, Prorector al Universităţii Babeṣ Bolyai din Cluj Napoca; Prof. univ. dr. ing. Petru ANDEA,  Secretar de Stat Ministerul Educaţiei Naţionale ; Prof.univ.dr. Florin STAMATIAN, Deputat, Membru al Parlamentului României; Prof. univ. dr.Radu BĂLĂNESCU, Preşedintele Asociaţiei Marea Lojă Naţională din România; Prof. univ. dr.Cornel CĂTOI, Rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca;Prof.univ.dr. Dafin MUREṢAN, Universitatea de Medicină ṣi Farmacie „ Iuliu Hațieganu”din Cuj Napoca; Prof. univ. dr.Ioan TALPOṢ, Rector Universitatea de Vest din Timiṣoara (2008-2012); Preṣedintele Asociației Facultăților de Economie; Teofil MUREṢAN Reprezentant al medilului de afaceri, Cluj Napoca;

A fost remarcat interesul studenților de a se implica ca parte activă a parteneriatului ocazionat de program pentru a determina abordarea Educației ca investiție în concepția politicilor publice ṣi dorința lor a prelungi discuțiile, apreciind deschiderea către dialog, în afara limitelor de timp dictate de organizarea inițială a evenimentului. Programul va continua prin conferințe ṣi se va declanṣa o nouă etapă, aceea a organizării unor sesiuni de laboratoare creative interactive pe diverse curicule de formare, workshop-uri pentru viitorii absolvenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel