Urmărește emisiunea live


Marea Lojă din România: ”Susținem suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

Sursă: Marea Lojă din România
Sursă: Marea Lojă din România

Marea Lojă din România a transmis un mesaj de susținere pentru poporul ucrainean. 

Organizația Marii Loji din România a remis un mesaj de susținere pentru națiunea uncraineană. 

”Ca organizație care promovează pacea, toleranța, libertatea, valorile fundamentale ale omenirii și ale societăților democratice, Marea Lojă Națională din România susține orice demersuri care pot conduce la stoparea pierderilor de vieți omenești și a unor dramatice fluxuri de refugiați.

Marea Lojă Națională din România susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și face apel la oprirea agresiunii militare ruse prin folosirea tuturor mijloacelor diplomatice. Respectul față de suveranitatea și integritatea teritorială a statelor, în conformitate cu normele și tratatele internaționale reprezintă, alături de respingerea oricărei forme de violență, garanțiile necesare pentru pacea și securitatea întregii lumi”, a transmis Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, în comunicat. 

Vezi comunicatul AICI

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

„Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Federația Rusă a ales forța tancurilor. Rusia e agresorul, nu victima. România condamnă ferm atacul împotriva Ucrainei.

Niciodată nu este, însă, prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această criză, e cea diplomatic. Dragi români, știu că sunteți îngrijorați, dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate.

România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și voi lua toate măsurile care se impun pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie afectate.

România este pregătit să facă față oricăror consecințe economice pe care le-ar putea genera un eventual conflict. Suntem în contact cu partenerii noștri pentru a oferi cele mai bune soluții. În acest context, se impune consolidarea consistentă a Flancului Estic. Suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete“, a spus președintele Klaus Iohannis. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel