EXCLUSIV  MAREA diferență între criza de acum vs. 2007. Badea (BNR): Suntem într-un astfel de scenariu sever care acum ceva timp părea imposibil

Leonardo Badea, viceguvernator BNR, a făcut o paralelă între criza din 2007 şi cea provocată, acum, de pandemia de coronavirus. 

"Se face comparaţie între ceea ce ştim despre criza actuală şi dacă ea se aseamănă cu alte crize care au mai fost. Aş face această discuţie prin prisma sistemului bancar. Avem discuţii în această situaţie şi trebuie spus că datorită politicilor macroprudenţiale dezvoltate şi implementate în urma crizei financiare din 2007-2008, soliditatea sistemelor bancare este incomparabil mai bună decât situaţia în care ne aflam atunci, în 2007, înaintea crizei financiare.

Şi în România băncile au intrat în criză bine pregătite datorită efortului din ultimii ani. (...) Obiectivul principal al acestor măsuri a fost pregătirea băncilor pentru cele mai nefavorabile scenarii macroeconomice pe care mulţi, la vremea respectivă, le considerau improbabile, imposibil de a fi puse în practică. Astăzi suntem într-un astfel de scenariu sever care acum ceva timp părea imposibil", a explicat Leonardo Badea în cadrul dezbaterii 'Upgrade Romania – PLANUL DE REPORNIRE A ECONOMIEI LA 6 LUNI DE CRIZĂ PANDEMICĂ', organizată de DC Media Group.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel