Marea Britanie: Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare

Protestors-clash-with-mou-001
Protestors-clash-with-mou-001

Sute de londonezi s-au organizat în timpul nopţii de marţi spre miercuri în grupuri de autoapărare pe străzile capitalei Regatului Unit, afectată de patru zile de violenţă, transmite AFP.

La Southall (vestul Londrei), sute de indieni sikh, unii îmbrăcaţi în port tradiţional, s-au adunat marţi seară în faţa tempului lor (Gurdwara) după ce au auzit zvonurile potrivit cărora comunitatea lor ar fi putut deveni ţinta unor noi violenţe. Ei au ţinut gara locală sub strictă supraveghere pentru a observa sosirea unor eventuali răufăcători, transmite Agerpres.

La Enfiled, cartier din nordul Londrei grav afectat de tulburările din nopţile precedente, 200 de locuitori au patrulat prin cartier pentru a supraveghea străzile.

O înregistrare video făcută de un amator miercuri noapte înfăţişa un grup de 100 de persoane scandând 'Anglia, Anglia, Anglia' pe o stradă din Enfield. Grupul tocmai intrase în conflict cu un tânăr înarmat cu o crosă de hochei, însă situaţia a revenit la normal după ce mulţimea a făcut apel la calm.

Aproximativ o sută de suporteri de fotbal s-au adunat în cartierul Eltham de la periferia oraşului, unde de asemenea se zvonea că aveau să sosească persoane care urmau să declanşeze violenţe. 'Acesta este un cartier de muncitori albi şi suntem aici pentru a ne proteja comunitatea', a declarat un bărbat pentru The Guardian, adăugând că mulţimea doreşte să ajute poliţia.

În cartierele Hackney şi Kentish Town (nord), comercianţii, o parte a acestora turci, au făcut de gardă în faţa magazinelor lor, unii fluturând în mâini arme improvizate.

Citeşte şi:

Recomandările statelor europene pentru cetăţenii care călătoresc în Marea Britanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel