Marea Britanie: Rezistența ucraineană a fost puternică pe toate axele și a provocat costuri semnificative forțelor ruse

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministrul Apărării din Marea Britanie spune că Ucraina a "respins cu succes numeroase asalturi rusești de-a lungul liniei de contact în Donbas în această săptămână".

Ucraina a "respins cu succes numeroase asalturi rusești de-a lungul liniei de contact în Donbas în această săptămână", a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării în ultima sa actualizare a informațiilor.

"În ciuda faptului că Rusia a obținut unele câștiguri teritoriale, rezistența ucraineană a fost puternică pe toate axele și a provocat costuri semnificative forțelor ruse", a continuat evaluarea, fără a preciza dacă rezistența a fost condusă de forțele armate ucrainene sau de grupuri civile.

Ministerul Apărării a citat, de asemenea, "moralul slab al rușilor și timpul limitat pentru reconstituirea, reechiparea și reorganizarea forțelor de la ofensivele anterioare" ca fiind cauzele probabile pentru "eficacitatea de luptă" slăbită a Rusiei.

Vineri, Rusia a declarat că obiectivul principal al invaziei sale în Ucraina este de a prelua "controlul deplin" asupra sudului Ucrainei și a regiunii Donbas din estul țării. Anunțul, care a venit din partea unui oficial militar de rang înalt, a marcat prima dată de la începutul conflictului când Rusia a recunoscut că luptă pentru a stabili un coridor terestru prin teritoriul ucrainean care să lege Rusia de Crimeea, peninsula pe care a anexat-o în 2014

Rusia și-a intensificat ofensiva în regiunea Donbas în ultimele săptămâni, potrivit oficialilor ucraineni, lupte grele fiind raportate aproape zilnic în regiunile Donețk și Luhansk, conform Mediafax.

Polonia a furnizat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari

Polonia a furnizat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro) pentru a o ajuta să facă faţă invaziei ruse, a afirmat sâmbătă premierul polonez, Mateusz Morawiecki, citat de AFP.

"Până în prezent, Polonia a transferat vecinului nostru estic echipamente militare în valoare de aproximativ 7 miliarde de zloţi, mai mult de 1,6 miliarde de dolari", a declarat Mateusz Morawiecki la finalul unei întâlniri la Cracovia (sud) cu omologul său ucrainean, Denis Şmîgal.

"Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză şi europeană", a subliniat el într-un comunicat.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei la sfârşitul lui februarie, guvernul polonez a anunţat că a furnizat Ucrainei rachete antitanc, rachete antiaeriene, mortiere, muniţie, precum şi drone (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel