Marea Britanie recunoaște oficial coaliția siriană de opoziție

William-Hague
William-Hague

Ministrul britanic de externe, Wiliam Hague, a declarat marți faptul că a recunoscut oficial coaliţia siriană de opoziţie, transmite Reuters. 

William Hague a indicat, înainte de o întâlnire cu reprezentanţi ai opoziţiei siriene, că Londra vrea ,,să ştie mai multe despre proiectele" coaliţiei siriene de opoziţie înainte de a o recunoaşte drept ,,singura reprezentantă legitimă a poporului sirian".

,,Guvernul Majestăţii Sale a hotărât să recunoască coaliţia naţională a revoluţiei siriene şi forţele de opoziţie ca unic reprezentant legitim al poporului sirian", a afirmat şeful diplomaţiei britanice în parlament.

Reprezentanţii diferitelor facţiuni ale opoziţiei siriene au parafat în 11 noiembrie, la Doha, un acord de compromis, obţinut în urma presiunilor ţărilor occidentale şi arabe, pentru constituirea unei coaliţii puternice şi unite, necesară căderii actualului regim de la Damasc condus de Bashar al-Assad.

Acordul de la Doha este rezultatul unui compromis după discuţii intense între diversele formaţiuni de opoziţie siriene, printre care şi Consiliul Naţional Sirian. Până în prezent, Consiliul Național Sirian a fost considerat de către comunitatea internaţională un interlocutor legitim, dar pentru lipsa lui de reprezentativitate a fost extrem de criticat, mai ales de către SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel