Marea Britanie, pierdere uriaşă în agricultură. Aproape 40 la sută din recolta de grău, ARUNCATĂ

Marea Britanie se pregăteşte de cea mai slabă recoltă de grău din ultimii 30 de ani. Acest fapt creşte dependenţa ţării de importuri, cu doar câteva luni înainte de finalizarea Brexit. 

Fermierii britanici au fost loviţi de fenomene meteo extreme. Temperaturile foarte scăzute de iarna trecută au distrus culturile, iar în cifre absolute asta înseamnă că Marea Britanie va pierde cam 38,1 la sută la fiecare 10 milioane de tone de grâu, cele mai dure date statistice din 1984 încoace, scrie Bloomberg. 

Cantitatea mai mică de grâu recoltată înseamnă că Marea Britanie va trebui să importe mai mult pentru a suplini cererea. Iar asta vine cu doar câteva luni înainte ca tranziţia spre ieşirea din Uniunea Europeană să fie gata. Astfel, achiziţiile din ţările care fac parte din blocul comunitar ar putea fi mai scumpe, dacă nu se ajunge la un acord privind Brexit-ul. În plus, există riscul ca mărfurile care sunt importate fără a avea toate actele în regulă să fie trimise înapoi. 

Cumpărătorii încearcă deja să îşi facă provizii, iar cargoboturi vin zilnic in statele baltice şi din Germania. 

Marea Britanie şi UE au căzut de acord să renegocieze pentru un acord Brexit, deşi ambele părţi recunosc că sunt încă probleme uriaşe. Mai sunt doar două săptămâni până la termenul limită de ajungere la un acord. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel