Marea Britanie nu mai vrea în UE. David Cameron și Donald Tusk, ore cruciale pentru un acord

Discuțiile care au început duminică seară la Londra între David Cameron și președintele în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk, nu au condus la vreun acord și vor continua pentru 24 de ore suplimentare care vor fi "cruciale" a anunțat reprezentantul UE, citat de AFP.

"Fără un acord încă. Lucru intensiv în următoarele 24 de ore cruciale", a scris Donald Trusk pe Twitter.

Donald Tusk "și-a dat acordul pentru 24 de ore suplimentare de discuții", a scris la rândul său David Cameron tot pe Twitter.

Președintele Consiliului European a sosit, duminică, la Londra împreună cu echipa sa de negociere: șeful său de cabinet, Piotr Serafin, secretarul general al Consiliului, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, și directorul general al serviciului juridic, Hubert Legal.

[citeste si]

Duminica seara, negocierile urmau să se concentreze pe o soluție alternativă propusă de Bruxelles la dorința Londrei de a impune un moratoriu de patru ani înainte de orice plată de ajutoare sociale către imigranții din UE care vin să lucreze în Marea Britanie. O solicitare considerată 'discriminatorie' și care încalcă libera circulație a bunurilor și persoanelor, un principiu fondator al UE.

Londra a formulat în total patru cerințe pentru a menține Marea Britanie în blocul Celor 28: să nu se facă discriminare față de țările care nu sunt membre ale zonei euro, să se pună accent pe competitivitate, restabilirea suveranității țărilor (de exemplu, prin acordarea de drept de veto parlamentelor naționale), precum și limitarea imigrației europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel