Marea Britanie, lovitură pentru Iran după decizia SUA. British Airways, decizie

Compania aeriană britanică British Airways a anunţat joi că într-o lună îşi va anula zborurile către Iran, care nu mai au sens în contextul intrării în vigoare a sancţiunilor americane împotriva Teheranului, relatează AFP.

Într-un comunicat, British Airways a explicat că a decis suspendarea zborurilor sale între Londra şi Teheran, precizând că, în prezent, nu mai sunt viabile din punct de vedere comercial.

Transportatorul le-a prezentat scuze călătorilor care intenţionau să meargă în Iran şi a indicat că discută cu companii aeriene partenere în scopul de a propune noi rezervări clienţilor respectivi. British Airways va putea propune alternativ o rambursare a costului biletelor sau posibilitatea de a devansa zborul, a precizat compania.

Ultimul zbor către Teheran va avea loc pe 22 septembrie şi cel provenit din capitala iraniană - pe 23 septembrie.

Compania îşi reluase zborurile directe către Iran în urmă cu doi ani, în contextul în care sancţiunile împotriva Iranului erau relaxate, reaminteşte BBC.

În afară de British Airways, Iranul este deservit şi de alte companii europene, precum Air France, Lufthansa sau Alitalia.

Compania olandeză KLM a anunţat la începutul lui iulie suspendarea zborurilor sale între Amsterdam şi Teheran începând de la 24 septembrie, invocând raţiuni comerciale.

Retragerea SUA din acordul privind programul nuclear iranian încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri ale lumii şi intrarea în vigoare, la începutul lui august, a sancţiunilor economice dure au schimbat lucrurile şi pun în cauză mai multe proiecte de investiţii ale unor companii europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel