Anglia lansează un sistem similar unei ALERTE TERORISTE pentru coronavirus

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marea Britanie va lansa un sistem de alertă în cinci trepte care va clasifica nivelul de ameninţare reprezentat de noul coronavirus, a declarat duminică seară premierul Boris Johnson, într-un discurs către ţară, relatează DPA.

Johnson a spus că nivelul al 5-lea este "cel mai grav" iar nivelul unu înseamnă că maladia COVID-19 "nu mai este prezentă" în ţară. El a spus că Marea Britanie a fost la nivelul al 4-lea în timpul perioadei de izolare şi că acum ar putea începe gradual să scadă până la nivelul al 3-lea, ceea ce înseamnă că unele părţi ale vieţii publice se pot redeschide, trasnmite Agerpres.

Prim-ministrul a precizat că nivelul sistemului de alertă va fi determinat în primul rând de rata de infectare şi de numărul total al cazurilor confirmate de coronavirus.

"Nivelul alertei COVID ne va spune cât de duri trebuie să fim în măsurile noastre de distanţare socială - cu cât mai scăzut este nivelul, cu atât mai puţine vor fi măsurile. Cu cât mai ridicat nivelul, cu atât mai duri şi mai stricţi va trebui să fim", a spus Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat duminică prelungirea izolării legate de noul coronavirus până cel puţin la 1 iunie, dată de la care speră să poată redeschide progresiv magazinele şi şcolile primare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel