Marea Britanie. Jeremy Corbyn, scandal imens. Laburistul, acuzat de susținerea terorismului

Liderii comunităţii evreieşti din Marea Britanie l-au atacat luni într-o scrisoare pe un ton neobişnuit de ferm pe şeful partidului laburist Jeremy Corbyn, acuzându-l că "ţine partea antisemiţilor'' cu regularitate, relatează AFP.

În această scrisoare deschisă, două organizaţii care reprezintă comunitatea evreiască, Board of Deputies of British Jews şi Jewish Leadership Council, declară printre altele că Corbyn "în mod repetat a ţinut partea unor oameni care au idei deschis antisemite".

Organizaţiile au anunţat că vor manifesta în faţa parlamentului înainte de a remite scrisoarea deschisă la o întâlnire a deputaţilor laburişti.

"Astăzi, liderii comunităţii evreieşti britanice îi spun lui Jeremy Corbyn că este prea mult, mult prea mult", se spune în document.

"Am ajuns la concluzia că el nu poate lua în serios problema antisemitismului deoarece este fixat ideologic pe o viziune a lumii de extremă stânga, care este instinctiv ostilă comunităţilor evreieşti moderate", declară organizaţiile.

Acuze

Într-un comentariu postat pe Facebook în 2012, Corbyn şi-a exprimat sprijinul pentru lucrarea antisemită a unui artist stradal, o frescă ce arăta bancheri jucând Monopoly pe spatele celor săraci.

Un deputat laburist, Tom Watson, a descris duminică lucrarea în cauză ca o "frescă oribilă antisemită ce a fost distrusă pe bună dreptate".

"Când evreii se plâng de o frescă care este evident antisemită în Tower Hamlets", un cartier din Londra, "Corbyn îl susţine pe artist", se spună în scrisoarea deschisă publicată luni.

Hezbollah, mişcarea şiită libaneză, "comite atrocităţi teroriste împotriva evreilor, dar Corbyn spune că îi sunt prieteni şi participă la un miting în sprijinul Hezbollah la Londra", acuză de asemenea organizaţiile evreieşti.

"Exact acelaşi lucru îl face şi pentru Hamas", mişcarea islamistă palestiniană, adaugă aceste organizaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel