Marea Britanie - India. Boris Johnson speră să semneze rapid un acord comercial

Boris Johnson
Boris Johnson

Boris Johnson este încrezător că va reuşi să semneze un acord comercial bilateral cu India.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este încrezător că va reuşi să semneze, „până în toamnă”, un acord comercial bilateral cu India, în contextul eforturilor pentru dezvoltarea schimburilor economice post-Brexit, informează cotidianul The Telegraph.

„Sperăm să definitivăm un alt acord de liber schimb, cu India, până la sfârşitul anului, până în toamnă", a afirmat Boris Johnson, în contextul vizitei de două zile în India.

Liderul de la Londra a explicat că eventualul acord comercial cu India va include acceptarea solicitărilor Guvernului Narendra Modi de intensificare a migraţiei cetăţenilor indieni în Marea Britanie. „Eu am fost mereu favorabil venirii oamenilor în ţara noastră. Avem lipsuri masive în Marea Britanie, mai ales în domeniul tehnologiei informaţionale şi al programatorilor. Avem nevoie de sute de mii de oameni pentru economia noastră. Trebuie să avem o abordare profesională, dar totul trebuie să se deruleze în mod controlat", a spus Boris Johnson.

Oficiali de la Downing Street speră că vizita premierului Boris Johnson în India va permite intensificarea relaţiilor bilaterale la nivel comercial şi militar, evidenţiind relaţiile diplomatice post-Brexit.

Boris Johnson a ajuns, joi, în oraşul indian Ahmedabad, iar vineri se va deplasa în New Delhi, unde se va întâlni cu premierul Narendra Modi, pentru a discuta despre subiecte strategice, diplomatice şi comerciale. "Deplasarea în India are rolul aprofundării schimburilor comerciale, relaţiilor în domeniul apărării şi relaţiilor între popoarele noastre", a afirmat Boris Johnson în Camera Comunelor, înaintea vizitei, notează Mediafax.

Marea Britanie anunță noi sancțiuni care vizează generali ruși

Amintim că Marea Britanie a anunțat un nou val de 26 de sancțiuni care vizează generalii ruși „care comit atrocități pe linia frontului", precum și persoanele și companiile care sprijină armata lui Vladimir Putin, relatează Sky News.

Ministrul de externe Liz Truss a scris pe Twitter: „Ei țintesc în mod deliberat spitale, școli și noduri de transport din Mariupol și nu numai. Marea Britanie este de neclintit în sprijinul nostru pentru Ucraina și în a-l trage la răspundere pe Putin și regimul său. Noul val de sancțiuni de astăzi îi lovește pe generalii și companiile de apărare care au mâinile pătate de sânge.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel