Marea Britanie și Turcia condamnă vehement Rusia, pentru intervenția în favoarea lui Bashar al-Assad

Decizia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a interveni militar pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad este o "eroare teribilă", crede premierul Marii Britanii, David Cameron. Totodată, Turcia a catalogat drept "inacceptabile" presupusele atacuri ale Rusiei asupra rebelilor susţinuţi de Occident.

"Rusia a intervenit în sprijinul măcelarului Bashar al-Assad, ceea ce este o eroare teribilă pentru Rusia şi pentru întreaga lume", a declarat David Cameron, cu ocazia congresului anual al Partidului Conservator, desfăşurat în Manchester.

"Intervenţia militară rusă va face regiunea mai instabilă, va conduce la intensificarea radicalizării şi la amplificarea terorismului. Aş transmite Rusiei următorul mesaj: 'schimbaţi direcţia, alăturaţi-vă nouă în atacarea reţelei teroriste Stat Islamic'", a insistat premierul Marii Britanii, citat de Mediafax.

[citeste si] 

Rusia susţine că atacă poziţii teroriste în Siria, dar David Cameron a exprimat dubii privind acest lucru: "Din ceea ce am văzut până acum, majoritatea bombardamentelor ruse au vizat zone din Siria care nu sunt ocupate de reţeaua teroristă Stat Islamic, ci de opozanţi ai regimului", a continuat premierul britanic.

La rândul său, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat Rusia că riscă izolarea pe plan internaţional.

"Intervenţia Rusiei în Siria este o mare eroare. Turcia este întristată şi dezamăgită de acţiunile Rusiei", a declarat Recep Tayyip Erdogan, care oferă susţinere forţelor opoziţiei siriene, în conflictul cu regimul de la Damasc.

Atacarea insurgenţilor susţinuţi de Occident este "inacceptabilă", a continuat liderul de la Ankara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel