Marea Britanie și-ar putea schimba părerea privind BREXITUL

BREXIT
BREXIT

Marea Britanie și-ar putea schimba opinia cu privire la Brexit după ce a provocat separarea oficială de Uniunea Europeană.

Primul-ministru Theresa May a declarat că va invoca Articolul 50, până la sfârșitul lunii martie și va iniția doi ani de negocieri privind separarea de UE.

"Îți poți schimba părerea în timp ce procesul se desfășoară.", a afirmat pentru BBC John Kerr, fost ambasador britanic la UE , care a redactat articolul 50. 

Înalta Curte se va pronunța joi dacă Theresa May trebuie să obțină aprobarea Parlamentului înainte de a invoca Articolul 50. Atât reclamanții cât și Guvernul au afirmat că acesta este ireversibil odată ce este invocat.

Potrivit Reuters, Jeremy Wright, avocatul de top al Guvernului, a declarat luna trecută pentru Înalta Curte, că o notificare privind Articolul 50 a fost irevocabilă. Kerr a mărturisit că articolul nu era "irevocabil". În cazul în care articolul poate fi revocat, negocierile Brexit din Marea Britanie ar putea să urmeze în mod semnificativ o cale diferită.

John Kerr a adăugat că în cazul în care Scoția va vota pentru independență, s-ar ajunge, probabil, destul de repede la aderarea la UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel