Marea Britanie i-a lovit pe mogulii mass-media ruși cu cele mai recente sancțiuni. Sputnik si Gazprom-Media au fost vizate

Ministrul de externe britanic, Liz Truss
Ministrul de externe britanic, Liz Truss

Noul pachet de sancțiuni urmărește să abordeze „torrentul de minciuni” al Kremlinului asupra Ucrainei, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

Regatul Unit sancționează personalități de prim rang dintr-o serie de firme de media rusești, precum și un colonel rus acuzat că a bombardat civili în orașul ucrainean Mariupol.

Biroul de Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Marii Britanii a anunțat joi 14 noi sancțiuni, inclusiv împotriva lui Serghei Brilev, prezentator de știri la postul de stat rusesc Rossiya. Brilev va fi împiedicat să-și acceseze bunurile în Marea Britanie, să intre în Marea Britanie sau să aibă de-a face cu orice afaceri sau cetățean britanic.

„Acest ultim lot de sancțiuni îi lovește pe propagandiștii care împing știrile și narațiunile false ale lui Putin”

Aceleași interdicții se vor aplica și lui Aleksandr Zharov, directorul executiv al Gazprom-Media, care deține canalul TV NTV, Alexey Nikolov, director general al RT și Anton Anisimov, redactor-șef al agenției de știri de stat ruse Sputnik International Broadcasting.

Svetlana Zamlelova, redactor-șef al publicației de știri Journal Kamerton, și alte șase persoane asociate cu Strategic Culture Foundation, un jurnal online înregistrat în Rusia, au fost, de asemenea, sancționați, după adăugarea lor pe lista de sancțiuni a Australiei împotriva Moscovei.

Noul pachet urmărește să abordeze „torentul de minciuni” spus de Kremlin cu privire la invazia Ucrainei, a declarat ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss.

Pe lângă figurile din mass-media, Londra se îndreaptă și să-l sancționeze pe generalul Mihail Mizintsev, care servește ca șef al Centrului de Comandă și Control al Apărării Naționale al Rusiei și este responsabil pentru planificarea și monitorizarea tuturor operațiunilor militare ruse.

El a fost menționat în presă drept „Măcelarul de la Mariupol” și acuzat că a ordonat bombardarea unui spital de copii pe 9 martie, precum și a unui teatru în care se adăposteau civili pe 16 martie. Se crede că ar fi personal responsabil de asediul în curs al lui Mariupol, potrivit Politico.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel