Marea Britanie: Fostul ministru de finanţe Philip Hammond va renunţa la mandatul de deputat înainte de alegerile de la 12 decembrie

Fostul ministru de finanţe britanic Philip Hammond a anunţat, marţi, că va renunţa la mandatul de deputat înainte de alegerile legislative din 12 decembrie, în contextul în care Partidul Conservator din care face parte l-a suspendat din calitatea de reprezentant al său în parlament după ce a votat împotriva guvernului, relatează Reuters, EFE şi Press Association, scrie Agerpres.

"Mă întristează faptul că am ajuns în această situaţie după 45 de ani în care am fost membru al Partidului Conservator şi 22 de ani de serviciu ca deputat", a mărturisit Hammond într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor săi din circumscripţia Runnymede and Weybridge, din sudul Angliei.

În vârstă de 63 de ani, Hammond a fost ministru de finanţe timp de trei ani, până la instalarea lui Boris Johnson în fruntea guvernului, în iulie a.c.. La începutul lui septembrie, el a fost expulzat de Johnson din grupul parlamentar conservator, împreună cu alţi 20 de deputaţi, după ce a votat împotriva unui Brexit fără acord.

"Dacă m-aş prezenta la alegerile generale în postura de candidat conservator independent şi aş lupta împotriva candidatului oficial al Partidului Conservator, ar trebui să renunţ la calitatea de membru al formaţiunii", a menţionat Hammond în scrisoare.

Alegerile anticipate prevăzute pentru 12 decembrie vor fi al treilea scrutin din această ţară organizat în mai puţin de cinci ani. Regatul Unit a organizat alegeri în mai 2015 şi iunie 2017, iar în iunie 2016 a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Alegerile din 2017 s-au dovedit dezastruoase pentru Partidul Conservator, condus la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzând majoritatea în parlament.

Partidul Conservator are în momentul de faţă un avans de şapte puncte procentuale faţă de Partidul Laburist în perspectiva scrutinului din decembrie, a indicat un sondaj de opinie realizat de ICM publicat luni de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel