Marea Britanie, cel mai mare pachet de sprijin pentru Kiev de până acum. Sunak: "Regatul Unit rămâne neclintit în susținerea apărării Ucrainei"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Înaintea deplasării sale în Polonia din această după-amiază, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în legătură cu susținerea Regatului Unit pentru Kiev.

În timpul convorbirii, Rishi Sunak l-a asigurat pe Volodimir Zelenski de "sprijinul ferm al Regatului Unit pentru apărarea Ucrainei împotriva ambițiilor brutale și expansioniste ale Rusiei", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Premierul a confirmat, de asemenea, că Marea Britanie va oferi o susținere suplimentară de 500 de milioane de lire sterline în finanțare imediată - care va include 60 de ambarcațiuni, peste 400 de vehicule și peste 1.600 de rachete.

"Președintele Zelenski i-a mulțumit prim-ministrului pentru sprijinul continuu al Regatului Unit, afirmând că noua asistență militară va face o diferență materială pentru ucrainenii obișnuiți care luptă pe linia frontului pentru a-și apăra țara", a declarat Downing Street.

Rishi Sunak a declarat că va folosi călătoria sa în Polonia și Germania pentru a "galvaniza comunitatea internațională pentru a sprijini apărarea Ucrainei", conform Sky News.

"Am împărtășit așteptările noastre pentru viitorul Summit pentru pace din Elveția și pentru Summitul Comunității Politice Europene din Regatul Unit"

Într-un tweet, președintele Zelenski a declarat: "Am vorbit cu RishiSunak, care m-a informat că Marea Britanie a alocat cel mai mare pachet de sprijin pentru apărare pentru Ucraina de până acum, în valoare de jumătate de miliard de lire sterline".

"Storm Shadow și alte rachete, sute de vehicule blindate și ambarcațiuni, muniție - toate acestea sunt necesare pe câmpul de luptă", a mai completat Zelenski.

"Sunt recunoscător Marii Britanii și personal premierului Sunak pentru o astfel de demonstrație puternică de sprijin și pentru dorința de a dezvolta în continuare cooperarea noastră în domeniul apărării, în special cu accent pe capacitățile maritime și cu rază lungă de acțiune", continuă în postare președintele Ucrainei.

"Am discutat despre necesitatea unui model eficient de confiscare a activelor rusești înghețate. De asemenea, am împărtășit așteptările noastre pentru viitorul Summit pentru pace din Elveția și pentru Summitul Comunității Politice Europene din Regatul Unit", a concluzionat liderul de la Kiev, pe X (fostul Twitter).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel