Marea Britanie, alături de Angelina în lupta anti-viol. Cât a donat

Marea Britanie a donat pentru lupta împotriva violurilor din zonele de război o sumă impresionantă, având în vedere totalul obținut. Totul, datorită actriței Angelinei Jolie, care și-a unit forțele cu secretarul de externe Willian Hague. Cei doi au reușit să convingă că Marea Britanie trebuie să cheltuiască o sumă de 10 milioane de lire sterline în lupta împotriva violențelor sexuale și a efectelor nocive asupra femeilor din zonele de război.

Suma totală obținută de la națiunile din G8 este de 23 de milioane de lire sterline. Banii obținuți de la Marea Britanie sunt jumătate de la Ministerul Afacerilor Externe și jumătate de la Departamentul pentru Dezvoltare Internațională, scrie Daily Mail.

Angelina Jolie a spus că a auzit supraviețuitoare ale violului din Bosnia spunând că "lumii nu le pasă pur și simplu de ele". Actrița a adăugat "și cine le poate condamna". Angelina a subliniat "Pentru prea mult timp au fost victime de război uitate, care nu au fost responsabile pentru răul făcut, însă poartă cea mai mare durere (...) Dar sper astăzi că vocile lor s-au auzit și că, într-un final, avem speranță de oferit".

Secretarul de externe Willian Hague a declarat că "este un pas crucial, deoarece membrii forțelor armate sunt, adesea, primii care intră în contact cu supraviețuitorii și ar putea avea un rol important de jucat în schimbarea atitudinilor bărbaților". A adăugat "Acum, că violurile din zonele de război sunt puse pe agenda internațională, nu trebuie să dispară din nou și trebuie să i se acorde o mai mare importanță".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel