Marea Britanie a inclus România pe LISTA VERDE

Noi condiţii de acces pentru români pe piaţa muncii din Regatul Unit la începutul anului 2022 / Sursa: Pixabay
Noi condiţii de acces pentru români pe piaţa muncii din Regatul Unit la începutul anului 2022 / Sursa: Pixabay

România a fost inclusă pe lista verde pentru Marea Britanie. În plus, a fost modificată şi decizia privind călătorii din Franţa. 

Guvernul britanic a anunţat că începând cu 8 august, persoanele care vin în Marea Britanie din Franţa şi au ambele doze de vaccin nu vor mai trebuie să stea în carantină, modificând astfel decizia care i-a înfuriat pe francezi. În plus, britanicii actualizează şi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, România a intrat pe lista verde. 

Reguli de călătorie în Marea Britanie 

Toţi cei care intră în Marea Britanie şi au peste 11 ani trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în ţară. De asemenea, aceştia trebuie să prezinte rezervarea pentru un test COVID-19 în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie. Doar copiii sub vârsta de 4 ani sunt exceptaţi de la această decizie. Dacă testul va fi pozitiv, călătorii trebuie să intre în carantină. În plus, călătorii vor trebui să completeze şi un PLF, pe modelul celui din Grecia.

Testele şi carantina nu sunt necesare pentru persoane care vin din alte zone ale Marii Britanii, din Irlanda, din insulele Canalului Mânecii sau din Isle of Man, dacă nu au trecut prin alte ţări în ultimele 10 zile, scrie news.sky.com

România, pe lista verde

Din 8 august, România va fi adăugată pe lista verde de către Marea Britanie, alături de Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia. Conform noilor reglementări, cei care vin din România vor intra în carantină doar dacă testul făcut în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie este pozitiv. 

Ce se întâmplă cu nevaccinaţii 

Cei care vin în Marea Britanie şi nu sunt vaccinaţi trebuie să stea în carantină timp de 10 zile. Sunt exceptate de la carantină persoanele care fac parte din studiile pentru vaccinurile aprobate în Marea Britanie. De asemenea, persoanele care stau în carantină 10 zile trebuie să facă un test în a opta zi de la sosire, pe lângă cel din a doua zi. 

SUA îşi deschide graniţele pentru cei vaccinaţi 

Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, a anunţat miercuri un oficial al Casei Albe, transmite Agerpres, citând AFP.

Washingtonul elaborează o "abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite - din toate ţările - trebuie să fie complet imunizaţi", a spus sursa, fără a menţiona un calendar.

Grupurile de lucru dedicate acestei chestiuni "sunt în procesul elaborării unei politici pentru a fi pregătiţi să evoluăm spre acest nou sistem la momentul potrivit", a spus oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel