Mare retailer de la noi, cedează acţiuni chinezilor

Grupul francez Auchan şi gigantul chinez al comerţului electronic Alibaba vor dezvolta în comun operaţiunile de distribuţie fizică şi digitală în China

Anunţul a fost făcut luni într-un comunicat de presă comun al celor două companii.

Potrivit termenilor unei 'alianţe strategice' convenite de cele două companii, Alibaba, proprietatea miliardarului Jack Ma, va investi 2,44 miliarde de euro în compania Sun Art Retail Group, unul din principalii operatori de hipermarketuri din China, companie la care Auchan deţine peste o treime din acţiuni.

Alianţa vizează combinarea expertizei pe care o deţin cele două companii în vânzările tradiţionale şi vânzările online. "Noua alianţă va permite activităţilor Sun Art să beneficieze de ecosistemul digital dezvoltat de Alibaba", au explicat cele două companii.

În urma investiţiei sale, Alibaba va prelua 36,16% din acţiunile Sun Art, o participaţie uşor inferioară celei deţinute de grupul francez Auchan, care controlează 36,18% din Sun Art via filiala sa Auchan Retail.

[citeste si]

Această alianţă face parte din strategia Alibaba de extindere a operaţiunilor de distribuţie fizică, prin parteneriate cu magazinele de electrocasnice. Sun Art, filiala chineză a Auchan, este lider în domeniul distribuţiei fizice de produse alimentare în China, ţară unde comerţul online a luat un avans considerabil graţie Alibaba.

Sub mărcile Auchan şi RT-Mart, Sun Art operează 490 de magazine în China şi are 140.000 de angajaţi. Auchan este prezent şi pe piaţa din România, unde are aproximativ 10.000 de angajaţi, portofoliul său cuprinzând 33 de hipermarketuri, iar cifra de afaceri cu taxe fiind de peste 1,2 miliarde de euro, în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel