Mare GRIJĂ la aceste măști periculoase. Președintele ANPC atrage atenția

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ANPC, Eduard Cosminschi, a transmis că românii trebuie să fie atenți la măștile de protecție neconforme care pot circula pe piață.

Președintele ANPC, Eduard Cosminschi, a transmis că românii trebuie să fie atenți la măștile de protecție neconforme care pot circula pe piață.

„Este vorba despre acele măști care nu au reușit să treacă testele europene privind calitățile pe care trebuie să le îndeplinească aceste măști. Avem un sistem de alertă rapidă al UE pentru produsele de consum nesigure, RAPEX, care imediat ne sesizează dacă sunt anumite neconformități ale unor produse care ajung în alte state ale Uniunii Europene. Astfel, ni se atrage și nouă atenția dacă se comercializează astfel de produse și în România”, a explicat șeful ANPC, pentru Digi 24.

Măști de pânză, fără protecție

„Bineînțeles, am găsit și noi aceste tipuri de măști care nu îndeplinesc condițiile de siguranță privind sănătatea consumatorilor. Sunt acele produse care nu reușesc să protejeze consumatorul. În proporție de 95% ar trebui să stopeze polenul, pulbere și bacteriile. Sunt foarte multe măști simple de pânză, orice SRL a început să facă măști de protecție, dar trebuie să avertizăm consumatorii că nu le asigură vreun fel de protecție

Acolo unde le-am întâlnit, am impus retragerea lor de la comercializare definitivă sau doar până la remedierea deficiențelor constatate. Sunt aproximativ 32 de tipuri de măști, dar valoarea lor se ridică la câteva sute de mii de lei, cam câteva sute de mii de bucăți”, a mai transmis conducătorul ANPC.

Măștile neconforme pot fi găsite pe site-ul InfoCons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel