Mare atenție la DIETĂ. Avertisment despre declanșarea cancerului: Rol covârșitor. Cum ai putea s-o recomanzi în toiul verii?

foto pixabay
foto pixabay

Dieta nu reprezintă doar un mijloc rapid de a slăbi. Sunt diete care da, funcționează pe termen scurt, dar ce facem cu sănătatea? 

Stilul de viață zilnic echilibrat și sănătos ne va asigura, cu siguranță, o siluetă de invidiat. Când însă derapajele și stresul zilnic ne determină să alegem diete rapide, bazate pe o anumită grupă alimentară, ar trebui să ne gândim și la riscuri și, în primul rând, la sănătatea noastră, pentru că sănătatea e cea mai importantă. 

Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate, a scris, în una dintre cărțile sale, ”Stil de viață, nu dietă”, despre cum să mâncăm inteligent. El punctează, simplu, în acest subcapitol al cărții, că arderea surplusului de grăsime îți arată că mănânci mai puține calorii decât consumi și invers, luarea în greutatea arată că mănânci mai multe calorii decât consumi. Valentin Vasile punctează că nutriția inteligentă este cea care ”reușește să-ți îmbunătățească compoziția corporală, dar și să-ți îmbunătățească starea de sănătate și să-ți crească performanțele fizice și psihice.”

Dietele care pot duce la declanșarea cancerului. ”Rol covârșitor”

În acest sens, specialistul în nutriție subliniază că ”Sunt chiar specialiști în nutriție care recomandă o dietă sau alta luând în considerare doar obiectivele estetice (scăderea în greutate sau acumularea de masă musculară). Altfel, cum ai putea recomanda în toiul verii o alimentație bazată pe alimente proteice și grăsimi (dieta Atkins) în timp ce toate universitățile de prestigiu din lume care au departamente de cercetare în nutriție trâmbițează că excesul de proteine și grăsimi animale este unul dintre factorii cu rol covârșitor în declanșarea și dezvoltarea mai multor tipuri de cancer? Și cum ai putea restricționa consumul de legume și reduce la zero consumul de fructe, când mai toate cercetările experimentale arată că tocmai aceste alimente sunt sigurele arme nutriționale pe care le deținem pe termen lung împotriva bolilor cardiovasculare, degenerative și a cancerului?”. 

Singura ”dietă” sănătoasă și benefică pe termen lung

Valentin Vasile punctează, în acest sens, că ”pierderea în greutate și remodelarea corporală sunt obiective care pe termen lung nu pot fi atinse cu ajutorul niciunei diete din lume, ci doar prin schimbarea definitivă a obiceiurilor nutriționale și adoptarea sportului ca stil de viață”. 

Vezi și: Dieta, efecte negative. Valentin Vasile, specialist în nutriție: De ce te îngrași după dietă un kilogram la fiecare două săptămâni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel