Dieta, efecte negative. Valentin Vasile, specialist în nutriție: De ce te îngrași după dietă un kilogram la fiecare două săptămâni

Valentin Vasile, specializat în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate, explică efectele negative ale dietelor. 

Autor al cărții ”Stil de viață, nu dietă”, Valentin Vasile scrie, în cartea sa, despre efectele negative ale dietelor. 

Dietele afectează fertilitatea, capacitatea de a gândi, memoria, gândirea creativă și, nu în ultimul rând, metabolismul. Potrivit specialistului în nutriție sportivă, una din consecințele restricției calorice - specifică dietelor- este perturbarea funcționării hormonale a organismului, prin diminuarea secreției de hormoni tiroidieni. În cartea citată, Valentin Vasile subliniază că ”acest lucru, cumulat cu compromiterea masei musculare, duce la scăderea ratei metabolice chiar și cu 30%”. 

Iată explicația specialistului în nutriție despre cum ajungem să ne îngrășăm după dietă: ”Dacă înainte de dietă o persoană își menținea greutatea cu 2000 kcal pe zi, după ce ține o dietă, consumând aceleași 2000 de kcal pe zi, se va îngrășa un kilogram la fiecare două săptămâni”. 

Sâmbătă, 11 mai, urmează o nouă emisiune despre fitness și nutriție. Invitatul DCNews de sâmbătă este chiar Valentin Vasile, care va da mai multe informații despre nutriție, diete, slăbit, mituri alimentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel