Marcel Vela, întrebat de Raed Arafat. Răspunsul zilei

Andrei Itu / 13 ian 2020 / 10:33 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut declarații cu privire la Raed Arafat și Departamentul pentru Situații de Urgență.

'Repet! Auditul se face la toate structurile. La momentul T zero trebuie să știu ce am preluat. De exemplu, la Jandarmerie s-a făcut un audit. Am constatat că se suprapun sarcini și, prin urmare, vom restructura Jandarmeria. La Departamentul pentru Situații de Urgență vom constata și analiza unele lucruri. Să facem în așa fel astfel încât pe viitor să funcționeze mai bine gestionarea situațiilor de urgență. Am luat măsuri pentru a convinge piloți din zona civilă să revină în activ. Vor fi și alte măsuri complementare pentru a extinde tot ceea ce ține de situațiile de urgență.' a declarat jurnaliștilor Marcel Vela, la intrarea în sediul MAI.

Propunere către Guvern

 

'Am de gând să fac o propunere către Guvern să susțină amenajarea unor heliporturi în toate orașele din România (...) Trebuie să ne gândim și chiar cei de la Departament sunt de acord că, poate, acum, acest management al situațiilor de urgență este puțin dispersat, și la ministerul de Interne, și la ministerul Sănătății. În perspectivă, am putea face și o agenție națională de salvare pentru situații de urgență. În acest sens, toți factorii responsabili, puși sub o singură umbrelă și în urma unei dezbateri publice să ajungem la concluzia că acest sistem poate fi îmbunătățit. O asemenea agenție va trebui să țină direct, fie de către Guvern, fie ca subordonare față de ministerul care se implică sau cheltuie cei mai mulți bani pentru a o susține.' a declarat Marcel Vela.

'Analiza am început-o de jos în sus. Încă nu am discutat despre reconfigurarea, la nivelul conducerii ministerului, pentru funcțiile publice ale demnitarilor, care țin de zona politică. Secretarii de stat sunt numiți politic (...) Putem găsi cea mai bună soluție. Repet! Nu este important, nici ministrul Marcel Vela, nici alți demnitari din acest minister, importanți sunt românii, viața lor, și să îmbunătățim intervenția pentru a mai salva un român.' a mai spus Marcel Vela.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28