Marcel Vela anunţă o reorganizare a MAI. Ce posturi se reduc

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, consideră că o reorganizare a MAI va eficientiza activitatea acestei instituţii şi în urma reducerii anumitor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, vor rămâne 'economii financiare pentru alte cheltuieli'.

'Pot să spun despre ce am discutat cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări', a declarat Vela, luni, în faţa sediului MAI.

El a precizat că principiul aceste eficientizări este strâns legat de faptul că 'cetăţenii trebuie să simtă că Ministerul Afacerilor Interne este alături de ei, să-l aprecieze şi (...) MAI să crească de la 30% la cât mai mult, pentru că MAI, dincolo de a fi o instituţie, este o necesitate pentru toţi românii'. Vela nu a dorit să îşi exprime opinia despre varianta agreată de el, pentru a nu influenţa procesul de reorganizare. 'Las să fie democraţie şi transparenţă, să vină dânşii cu propuneri şi la final propunerile coagulate de către minister vor fi puse pe masă şi atunci, împreună cu toţi cei care sunt implicaţi în management, să tragem o linie finală, le spun şi eu cum gândesc, pentru că, dacă mă pronunţ acum, s-ar putea să influenţeze', a afirmat ministrul.

Vela a exemplificat şi a spus că săptămâna trecută a discutat despre programarea bugetară, fiind foarte greu să se comunice cu 40 de directori economici de la direcţiile din ţară. 'Pe când, dacă se face o eficientizare la fel cum are, de exemplu, Poliţia de Frontieră, care a fost prima ce a raportat solicitările Direcţiei Economice, cred că şi comunicarea va fi mai bună. Să nu uităm că noi suntem organizaţi, în prezent, după reforma administrativă din 1968', a mai spus Vela, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel