EXCLUSIV  Marcel Ciolacu, răspuns la întrebarea când se va duce acasă, la Buzău, pe autostradă, nu pe E85

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a fost întrebat când se va duce acasă, la Buzău, pe autostradă, nu pe E85.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost întrebat când va fi gata autostrada către Buzău. Nu a dat un termen, doar a spus în ce stadiu se află lucrările. Așadar, liderul social-democraților a răspuns:

"Sunt trei segmente, trei licitații. În acest moment, două dintre ele au fost adjudecate. Urmează Focșani - Bacău", a spus Marcel Ciolacu, la interviurile DC News.

Video

Ministerul Transporturilor a emis, joia trecută, Autorizația de Construire pentru primul lot al Autostrăzii Ploiești – Buzău, prima secțiune a Autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Europa finanțat prin PNRR.

Pentru lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 kilometri, se înregistrează cea mai mare întârziere dintre cele trei loturi, desemnarea câștigătorului asocierea româno-italiană BOG-ART – TANCRAD – COSEDIL fiind amânată de mai multe ori, după cum Economedia a scris, aici, ultimul termen fiind pentru stabilit pentru astăzi, 16 aprilie. Autostrada Ploiești – Buzău cu o lungime de 63 kilometri cuprinde trei loturi, însă niciunul nu are contract de execuție semnat.

Conform documentului, Ministerul Transporturilor a autorizat lucrări de 1,4 miliarde de lei cu o durată de 20 de luni.

„Amplasamentul lucrărilor care se supun autorizării se află pe teritoriul unităților administrativ teritoriale ale unităților Râfov, Dumbrava, Albești – Paleologu, Drăgănești, Tomșani, Colceag și Baba Ana, județul Prahova. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, 1.430.388.512 reprezentând valoarea lucrărilor declarată de solicitant înscrisă în cererea de autorizare. Durata de execuție a lucrărilor este de 20 de luni calculată de la data începerii  efective, anunțată în prealabil”, arată Autorizația de Construire pentru lotul Dumbrava – Mizil, de pe A7 Ploiești – Buzău.

Tronsonul Ploieşti – Buzău:

Lungime – 63 km;

– 6 noduri rutiere;

– 160 de ha de perdele forestiere;

– 42 de poduri + pasaje;

– 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Lotul 1, A7 (Dumbrava – Mizil)

Pe cei 21 de km ai Tronsonului 1 – Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) vor fi construite 15 de poduri și pasaje, 2 noduri rutiere și un centru de întreținere și monitorizare.

Lotul 2, A7 (Mizil – Pietroasele)

Proiectul vizează ca pe cei 28,35 de km ai Tronsonului 2 Mizil (DJ 100C) – Pietroasele (DJ 203G) să fie construite 20 de poduri și pasaje, 2 noduri rutiere și 2 spații de servicii.

Lotul 3, A7 (Pietroasele – Municipiul Buzău)

Pe cei 13,9 km ai Tronsonului 3 Pietroasele (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B) vor fi ridicate 7 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreținere și 2 spații de servicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel