Marcel Ciolacu arată 3 GREȘELI fundamentale făcute de Guvernul Cîțu: Au murit oameni cu zile

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus care sunt, în opinia sa, greșelile fundamentale făcute de Guvern.

În opinia președintelui PSD, Marcel Ciolacu, Guvernul a făcut greșeli "fundamentale" în domeniul economiei și al sănătății. Politicianul a menționat împrumutrile făcute de actualul Guvern, abordarea bugetară din acest an și gestionarea crizei COVID, menționând în special lipsa de asistență medicală pentru pacienții cronici.

"În primul rând, infuzia de capital. N-am aflat nici până acum, presupun că se va afla și acest lucru, unde s-au dus împrumuturile, unde s-a dus acest deficit de aproape 10% din bugetul de stat. Comisia Europeană a venit și a spus: Domnule, sunteți ultima țară. Infuzie de capital în zona privată doar 1% din acest deficit l-ați întors în această zonă. A doua, abordarea bugetară de anul acesta. Ai înghețat toate veniturile, deci nu mai există cerere, scade automat și oferta, neexistând bani. Constatăm că am ajuns pe aprilie la 3,24 inflație, 17% scumpiri la energie, 9% la carburanți, benzină și motorină. Deci puterea de cumpărare a românilor scade vertiginos.

Suntem la începutul anului, veți vedea ce se va întâmpla spre sfârșitul anului, asta în zona economică. În zona de vaccinare, această luptă cu Covidul, nu poți să nu faci parteneriat atât cu românii cât și cu administrațiile locale. Toate centrele de vaccinare nu sunt făcute de Cîțu sau de Orban. Nu-i nimic făcut de ei. Toate sunt făcute de administrațiile locale, indiferent de culoare politică. Ei doar vin și dau veștile bune. Ei, bătaia care dă veștile cele mai bune. Nu a existat cineva care să spună exact pașii. Lipsa de acces a bolnavilor la spitale ne-a dus pe locul 10 la mortalitate excesivă din lume. Au murit oameni cu zile, oameni care nu au mai avut acces la sistemul de sănătate. Au morți pe conștiință.", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3. 

În cadrul aceleași emisiuni, Marcel Ciolacu a dezvăluit că premierul Florin Cîțu l-a sunat atunci când s-a întors de la Bruxelles. Una dintre condițiile puse de Comisia Europeană ar fi fost ca PNRR să fie transparentizat în Parlament, aceasta fiind și solicitarea PSD. Ce i-a mai spus Cîțu la telefon, afli AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel