Marcel Ciolacu, culisele discuției cu Florin Cîțu, pe PNRR. Răzvan Dumitrescu: Stați puțin, că e bombă!

foto captură foto Antena 3
foto captură foto Antena 3

Premierul Florin Cîțu l-a sunat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, când s-a întors de la Bruxelles. Una dintre condițiile puse de Comisia Europeană ar fi fost ca PNRR să fie transparentizat în Parlament, aceasta fiind și solicitarea PSD. Astfel, după discuția purtată cu șefa Comisiei, prim-ministrul a demarat dialogul cu liderul social-democrat, PNRR fiind un proiect de țară, nu de Guvern. 

”Președinta CE ne-a dat dreptate”

În acest context, Răzvan Dumitrescu l-a întrebat pe Marcel Ciolacu ce a discutat cu Florin Cîțu. Până la această discuție, liderul PSD afirmă că nu a mai purtat un dialog cu premierul. Marcel Ciolacu a spus că, înainte de a fi sunat de Florin Cîțu, ”am avut, mai multe zile, cu comisarii europeni, cu comisarul european pe economie, pe dezvoltare și coeziune și cu vicepreședintele CE. Doamna președintă ne-a răspuns la scrisoare, ne-a dat și dreptate, că este normal ca PNRR să fie dezbătut în Parlament, nu neapărat să fie un vot”. El a dat exemplul Italiei, unde planul național a fost votat. Marcel Ciolacu a spus că PSD nu cere neapărat un vot, cât să fie cunoscut acest Plan Național de Redresare și Reziliență. 

Culisele discuției cu Florin Cîțu

”Cu dl. Cîțu a fost o discuție foarte scurtă, urmând să fiu contactat și să avem o discuție în cursul acestei săptămâni.” a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3. ”A rămas că vom avea o discuție.” a întărit liderul PSD. El a precizat că apelul telefonic a venit în urma cerinței comisarilor europeni și a președintei Comisiei. 

”A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizazi de PNRR” a spus Marcel Ciolacu, la insistențele lui Răzvan Dumitrescu, adăugând că ”a rămas că mâine stăm de vorbă și stabilim data întâlnirii și locația unde ne vom vedea”. 

”Stați puțin, că e bombă! Mâine, dl Cîțu se vede cu președintele Opoziției ca să stabilească când vine în Parlament sau ce?” a intervenit realizatorul TV. ”Nu, eu cu dl. Cîțu stabilim principiile. Primul punct va fi că este exclus să nu vină cu el în Parlament” a afirmat Marcel Ciolacu. El insistă că dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără a fi prezentat în Parlament și fără a se discuta pe el, ”PSD va intra în grevă parlamentară”. 

Marcel Ciolacu a insistat că e necesar un consens. 

Eu vă spun un lucru absolut cutremurător. Am văzut cifrele. (...) În prima variantă a planului, foarte mulți bani se duceau doar către trei județe din Ardeal. Deși, în politica UE, există principiul acesta al estompării diferențelor între regiuni, prin viziunea guvernanților români, propunerile erau către mărirea decalajelor” a acuzat Răzvan Dumitrescu, în acest context, exprimându-și speranța că cifrele nu arată așa în continuare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel