Marcel Ciolacu, ANUNȚ OFICIAL pentru Clotilde Armand

Foto Facebook Marcel Ciolacu
Foto Facebook Marcel Ciolacu

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, i-a transmis un mesaj primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, în direct, după ce a acuzat că există o legătură între situația Primăriei Sectorului 1 și dorința de desființare a SIIJ. 

Președintele PSD Marcel Ciolacu, invitat la emisiunea 'Sinteza Zilei' de la Antena3, moderată de Mihai Gâdea, a comentat, printre altele, și situația de la Sectorul 1. 

Ciolacu a spus că 'așa cum e Guvernul, așa e și administrația locală gestionată de către PNL-iști și USR-iști. Șobolani, căpușe și gunoaie. Sunt în oglindă'.

În continuare, el a vorbim despre o 'decizie a partidului PSD'.

'E o decizie a partidului. În acest moment, membrii PSD, liderii PSD din București, din Sectorul 1, consilierii generali, consilierii aleși la Sectorul 1, vor susține orice inițiativă cetățeanească. Mai mult, am înțeles că deja strâng semnături pentru demiterea doamnei Clotilde Armand.', a mai spus Ciolacu la Antena3, precizând că 'e și normal să faci acest lucru. E primul pas.'

VEZI ȘI: BREAKING NEWS  Sondaj CURS. Politicienii în care românii au cea mai mare încredere

Ciolacu acuză că se vrea desființarea SIIJ pentru Clotilde Armand

De asemenea, liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut o paralelă între desființarea SIIJ și situația de la Sectorul 1, acuzând o legătură. 

'Ați văzut ce repede se aseamănă lucrurile? Deodată, domnul ministru al Justiției vrea să facă sesiuni extraordinare să desființeze SIIJ-ul. De ce? Pentru că SIIJ-ul e în vacanță până în septembrie, când s-ar închide ancheta doamnei Clotilde.', a afirmat Marcel Ciolacu.

'O anunț oficial pe doamna Clotilde: Oricum se va afla adevărul!', a transmis apoi liderul PSD. 

Întrebat dacă el crede că se vrea desființarea SIIJ-ului pentru a nu fi descoperită presupusa fraudă de la Sectorul 1, Marcel Ciolacu a răspuns 'Bineînțeles!'.

Recent, Stelian Ion anunța că decizia CCR privind SIIJ este în contradicție cu CJUE

Săptămâna trecută, ministrul Justiției, Stelian Ion, a făcut câteva precizări vizavi de recenta decizie a CCR pe tema Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. 

Decizia recentă a CCR pe tema Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) contravine unei hotărâri a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și e posibil ca Bruxelles-ul să ia atitudine, declara ministrul Justiției, Stelian Ion.

„Decizia CCR intră cumva în contradicție cu decizia Curții de Justiție a UE, în sensul în care se stabilește prevalența Dreptului intern asupra Dreptului UE. Acest lucru nu poate decât să încurce și mai tare. Este de așteptat pe viitor o reacție din partea Comisiei Europene, pentru că lucrurile nu pot rămâne așa. În general, Curțile Constituționale din spațiul UE au avut un dialog bun cu CJUE, lucrurile sunt armonizate. Doar că uneori, există astfel de decizii care vin în contradicție cu ceea ce spune CJUE și în cazul acesta nu rămâne decât un instrument, acela în care Comisia Europeană să ia atitudine și cum se pare că deja a procedat în cazul Germaniei, e posibil să ne așteptăm pe viitor că se va întâmpla și în cazul României”, spunea Stelian Ion la RFI, conform Mediafax. 

'Să nu o reînființăm sub altă denumire'

Ministrul Justiției nu este de acord ca Secția Specială să fie reînființată după desființare, sub altă denumire. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel