Marcel Boloș, anunț important pentru români: În următorii ani putem crește valoarea sprijinului la 3.000 de lei

Foto Guvernul Romaniei
Foto Guvernul Romaniei

Marcel Boloș a transmis că de la 15 iunie, 2,4 milioane de români vor beneficia de o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde. În ceea ce privește cardurile educaționale pe care sunt virați cei 500 de lei pentru haine și rechizite, ministrul Investițiilor a spus că au fost alimentate și ultimele 50.000 de carduri restante, astfel încât cei peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care le implementează din bani europeni. 

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a transmis Marcel Boloș pe Facebook.

Cardul pentru nou-născuți ar putea fi majorat de la 2.000 la 3.000 de lei în următorii ani

„În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca, de anul viitor, ajutorul să fie de 750 de lei. 

Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente!

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a scris ministrul Marcel Boloș pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel