Marcel Boloş A ACCEPTAT să fie ministru al Digitalizării: Dacă nu am rezultate, mă retrag

Guvernul României
Guvernul României

Marcel Boloş, ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban, a anunţat că a acceptat propunerea PNL de a fi ministru al Digitalizării în cabinetul Ciucă. 

„Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș pentru actualdecluj.ro.

Va primi ajutor pentru partea tehnică 

 

„Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

Marcel Boloș a adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, se va retrage: „Pentru mine este o onaore dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”.

Inițial, pe lista liberalilor de la centru, pentru această poziție de ministru s-a aflat și deputatul liberal Sabin Sărmaș, fost șef al Autorității pentru Digitalizarea României, dar și Raluca Turcan (fost ministru al Muncii) și Robert Sighiartău (secretarul general al PNL), mai scrie sursa citată.

Portofoliul de la Digitalizare a rămas liber după ce Florin Roman a demisionat, ca urmare a unui scandal legat de o lucrare ştiinţifică ce apărea în CV-ul său, dar care nu a putut fi prezentată. Interimar la Digitalizare a fost numit Virgil Popescu, ministrul Energiei. 

"Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului", a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook, la acel moment.

CITEŞTE ŞI Demisia sau DEMITEREA dacă nu vine cu explicații. Nicolae Ciucă, ULTIMATUM pentru Florin Roman, în urma acuzațiilor de plagiat- Surse

Marcel Boloş, consilier onorific al premierului Ciucă 

 

În luna decembrie, premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Marcel Boloş consilier onorific pe probleme de fonduri europene. 

"DECIZIE

privind acordarea calității de consilier onorific al prim-ministrului domnului Marcel-Ioan Boloș, în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene

În temeiul art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1. — Se acordă calitatea de consilier onorific al prim-ministrului domnului Marcel-Ioan Boloș, în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene.

Art. 2. — Activitatea domnului Marcel-Ioan Boloș este neremunerată", se arăta în decizia Guvernului de la acea dată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel