Maraton HOSPICE. Alergători pentru un scop caritabil

Tudor Curtifan / 08 mai 2018 / 14:46 Salveaza PDF Comentarii

Aproape 700 de alergători antrenați în fapte bune vor participa pe 12 și 13 mai  la Volkswagen Bucharest Half Marathon 2018, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.

„Sub sloganul „Contra cronometru, pentru timpul lor!”, #TeamHOSPICE este cea mai mare și mai optimistă echipă care susține o cauză umanitară la cel mai important eveniment sportiv din București în această primăvară. Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală de 10 km, de ștafetă sau de semimaraton,, echipa optimiştilor în tricou verde – tricoul speranţei - va fi prezentă la linia de start. Și pentru că niciodată nu e prea devreme să le arătăm celor mici cât de important e să ne implicăm și să ajutăm atunci când e nevoie, la start vor fi și copii și chiar bebeluși în tricoul #TeamHOSPICE.

O premieră în acest an o reprezintă faptul că alergătorii #TeamHOSPICE vor face pași mari pentru speranță pentru pacienții HOSPICE, dar și alături de aceștia. Pacienții sunt cei care știu cel mai bine realitatea unui diagnostic greu și nevoia de îngrijire paliativă. Pentru a da un exemplu și pentru a le mulțumi celor care îi sprijină, mai mulți copii și adulți beneficiari ai serviciilor HOSPICE vor fi la linia de start pe 12 și 13 mai. 

Doru Todoruț de la Deepcentral va participa la cursa populară intr-o maniera inedita, deoarece va alerga alături de Ciprian, unul dintre beneficiarii HOSPICE Casa Speranței. Și Ana Baniciu va participa la cursa alături de Anuța, mica sa prietenă de la HOSPICE.  Claudiu, Alex, Ștefi și Robert – de asemenea copii pacienți – au fost cei mai mari fani ai băieților de la Atlantic4, i-au încurajat și au urmărit cu sufletul la gură aventura acestora peste Ocean. La semimaraton, vor face echipă cu Andrei Roșu, Marius Alexe, Vasile Oșean și Ionuț Olteanu. Toți cei sașe copii se află în scaune rulante și își doresc să arate lumii că, dacă ai prieteni aproape, nicio linie de finiș nu e imposibil de trecut”, precizează HOSPICE într-un comunicat.

„La rândul lor, 25 de paciente HOSPICE - femei curajoase care au privit boala direct în față, i-au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au continuat să lupte – vor participa la semimaraton. Într-o declarație puternică de curaj și perseverență, #Eroinele vor  îmbrăca tricoul #TeamHOSPICE și vor parcurge distanța de 3km într-un mars al speranței (le puteți citi scrisorile-manifest pe https://www.hospice.ro/eroinele/ ).  

Totodată, numeroase personalități ale vieții publice susțin Team HOSPICE și își dedică alergarea celor care înfruntă un diagnostic greu: Nicolae de Roumanie și Alina de Roumanie, Ana Baniciu, Carmen Brumă, Adina Buzatu, Oana Botezatu, Cristina Cioran, Gianina Corondan,, Florin Grozea, Mihai Rădulescu, Analia Selis, Răzvan Suma, Shurubel, Doru Todoruț, Emma Zeicescu. Alături de aceștia vor alerga, bineînțeles, și ambasadorii oficiali ai fundației: Sanda Nicola și Alex Dona. 

Alergători pentru o cauză caritabilă

Din Team HOSPICE fac parte mulți din alergătorii care au susținut și în trecut cauza și au văzut cât de important este pentru copiii și adulții cu boli incurabile să beneficieze de îngrijire paliativă gratuită, la cele mai înalte standarde. Și pentru că pacienții HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start vor fi prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu”, mai informează sursa citată.

[citeste si]

“Alergarea în #TeamHOSPICE nu este doar despre depășirea propriilor limite și despre lupta cu timpul sau distanța, ci este mai ales despre speranță și despre a face bine celor care trec printr-un moment greu și au nevoie de sprijin.  Este minunat să vezi că sute de oameni sunt solidari și se așază la linia de start pentru un scop comun: demnitate și speranța pentru pacienții HOSPICE. Voi alerga și eu în #TeamHOSPICE pe 13 mai, alături de Ștafeta Optimiștilor, pentru a strange fondurile necesare susținerii serviciilor pe care HOSPICE le oferă gratuit miilor de copii și adulți care înfruntă o boală incurabilă”, a punctat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE”.

„Dacă nu te-ai putut înscrie anul acesta la Bucharest Half Marathon, te invităm să susţii alergătorii înscrişi în Team HOSPICE şi să faci o donaţie pe paginile lor de galantom - http://hospice.galantom.ro/event-projects/view?id=1226 . Orice sumă ajută HOSPICE să ofere pacienților îngrijire și clipe demne alături de cei dragi, Intră pe Team HOSPICE sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram şi află cele mai noi informaţii despre echipa optimiştilor antrenaţi în fapte bune. Te așteptăm şi în ziua cursei la cortul HOSPICE din Piața Constituției, să facem împreună pași mari pentru speranță!”, arată comunicatul.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26