Maramureş: Traficul aerian din şi înspre Baia Mare, în creştere, remarcă secretarul de stat Dragoş Titea

Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Maramureş este în creştere ca urmare a redeschiderii aeroportului şi a revenirii curselor interne operate de Tarom pe conexiunea Bucureşti-Baia Mare-Bucureşti, dar şi a zborurilor charter, a scris vineri pe pagina de Facebook secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea. 

Titea a participat în cursul zilei la o întâlnire cu reprezentanţii aeroporturilor din România, găzduită de Aeroportul Internaţional Maramureş, la sediul din oraşul Tăuţii Măgherăuş. 

"M-am bucurat să constat că traficul pe Aeroportul Maramureş este în creştere şi că tot mai multe aeronave Tarom şi nu numai vor ateriza şi decola de pe acest aeroport. La şedinţa desfăşurată la Aeroportul Maramureş au participat reprezentaţi ai Autorităţii Aeronautice Romatsa şi Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile - CIAS", a precizat Dragoş Titea. 

Potrivit acestuia, întâlnirea la care au participat directorii aeroporturilor din România s-a concentrat pe problemele curente. 

"Am discutat cu toţi directorii de aeroport despre problemele cu care se confruntă. Am avut plăcerea să constat că, după două săptămâni de când am efectuat împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice o vizită la Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă', lucrurile se deblochează. După ani de zile de când în Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) nu s-a făcut nimic, am văzut pentru prima oară un calendar şi plan de lucru întocmite riguros de conducerea CNAB, sub atenţia specialiştilor din Autoritatea Aeronautic", a susţinut Titea. 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi-a exprimat regretul că la întâlnirea din Maramureş n-a participat niciun reprezentat al companiei Tarom. 

"Mi-a părut rău să constat că cei din Tarom nu au fost reprezentaţi de nimeni la această întâlnire! Singurii reprezentanţi ai Taromului au fost cei din Departamentul de zbor care au aterizat azi în Baia Mare cu o cursă charter şi care au fost la datorie şi la înălţime, ca întotdeauna", a menţionat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel