Maramureş: Trafic auto restricţionat pe DJ 188 din cauza inundaţiilor între Bogdan Vodă şi Vişeu

Traficul rutier pe DJ 188 între localităţile Bogdan Vodă şi Vişeu este restricţionat din cauza pârâului Bocicoel care a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul, a precizat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, a fost restricţionat traficul pentru autovehicule cu o capacitate mai mare de 3,5 tone. Totodată, pârâul s-a revărsat în zona podului de pe DJ 188, iar apa are pe carosabil o înălţime cuprinsă între 30 şi 35 de centimetri. Debitele pârâului Bocicoel au crescut ca urmare a ploii căzute în ultimele ore şi a apelor revărsate de versanţii muntoşi. 'La faţa locului se află echipe de intervenţie ale districtului Drumuri Judeţene şi Poduri şi echipaje ale poliţiei rutiere implicate în dirijarea traficului', a spus Dan Bucă.

Acesta a mai precizat că au acces pe DJ 188 doar autovehicule cu capacitatea mai mare de 3,5 tone care se pod deplasa prin zona inundată a drumului. În ultimele ore s-a atins cota de atenţie pe râul Vişeu la staţia hidrometrică Bistra, respectiv pe râul Iza la staţia hidrometrică Săcel. Conform reprezentantului CJSU, precipitaţii mai însemnate au fost înregistrate pe râul Săsar în Baia Sprie, unde au fost 26,3 l/mp în interval de şase ore, râul Cavnic, cu 26,5 l/mp tot în şase ore, dar şi la Moisei, pe râul Vişeu, cu 27,9 l/mp în interval de şase ore. Totodată, prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, a anunţat că sunt pregătite echipe de intervenţie de la ISU şi Sistemul de Gospodărire al Apelor, dar şi de la nivelul comunităţilor locale, iar situaţia este monitorizată în permanenţă de către autorităţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel