Maramureş: Pensiune cu autorizaţie de funcţionare suspendată

Foto: captură video
Foto: captură video

Autorizaţia de funcţionare a unei pensiuni din oraşul Borşa, care se face vinovată de introducerea în consum a unor alimente posibil alterate, a fost suspendată după cum explicat, vineri, dr. Rareş Pop, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

Autorizaţia de funcţionare a unei pensiuni din oraşul Borşa, care se face vinovată de introducerea în consum a unor alimente posibil alterate, a fost suspendată după cum explicat, vineri, dr. Rareş Pop, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, 18 persoane adulte printre care şi trei adolescenţi, care au servit masa, la o nuntă organizată în pensiune au ajuns la Spitalul Orăşenesc Borşa, acuzând dureri de stomac, stări de greaţă şi vomă.

"Echipa de control deplasată la faţa locului a prelevat probe biologie atât de la pacienţii internaţi, cât şi de la personalul angajat din pensiunea unde a fost servită masa. Ca o primă măsură s-a dispus suspendarea autorizaţiei de funcţionare a pensiunii şi sancţionarea cu suma de 10.000 de lei a proprietarului. (...) În funcţie de rezultatele testelor biologice efectuate se vor lua măsurile conform legii, dar în cazul în care constatăm rezultate neconforme putem solicita anularea autorizaţiei de funcţionare. Acesta e al doilea eveniment în care persoane care au servit masa în aceeaşi pensiune au fost spitalizate", a spus Rareş Pop.

Probele adunate din teren se află în stadiu de laborator

De asemenea, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş, Vasile Pop, a precizat că probele adunate din teren se află în stadiu de laborator.

"Probele adunate din teren se află în lucru, iar cât mai curând posibil o să avem şi buletinul de analiză. Inspectorii noştri au recoltat probe din preparatele din carne, lactate şi ouăle servite în meniul pensiunii", a spus Vasile Pop.

Acesta a mai subliniat că în primul incident care a avut loc în aceeaşi pensiune, în urmă cu câteva săptămâni, parametrii microbiologici din alimentele servite au fost în limite normale, neînregistrându-se depăşiri.

Totodată, directorul Spitalului Orăşenesc Borşa, Ana Pop, a arătat că toţi pacienţii care au ajuns în spital în urma unei posibile toxinfecţii alimentare au fost externaţi după recuperare.

Zona Borşa este recunoscută în judeţul Maramureş pentru potenţialul său turistic, iar în luna august aproape zilnic este programată câte o nuntă, ca urmare a tinerilor care vin în vacanţa de vară din străinătate şi preferă să marcheze acest moment acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel