Maramureş: Lucrările de reabilitare a DN 18B Baia Mare-Târgu Lăpuş, finalizate până la venirea iernii

Lucrările de reabilitare a drumului naţional 18B Baia Mare - Târgu Lăpuş (cu o lungime de 50 de kilometri), începute anul trecut, au fost reluate după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea.

Acesta a precizat că, firma care execută lucrarea foloseşte o tehnologie nouă, axată pe reciclarea asfaltului vechi frezat şi reutilizarea acestuia cu diverse amestecuri care oferă consistenţă şi durabilitate a covorului asfaltic turnat. 'Constructorul utilizează, în premieră, o nouă tehnologie care permite, printre altele, reciclarea asfaltului vechi după o etapă de reciclare. (...) Am observat în teren că pe acostamentul drumului se lucrează în paralel cu procesul de reciclare, prin aşezarea unui strat de piatră spartă cilindrată, care să asigure o masă compactă, evitând astfel evenimentele neplăcute atunci când se iese de pe carosabil în cazul unor accidente rutiere', a spus Gabriel Zetea.

Preşedintele CJ Maramureş a mai subliniat că cei aproape 50 kilometri de drum naţional dintre municipiul Baia Mare şi oraşul Târgu Lăpuş ar putea fi terminaţi până la venirea iernii. Gabriel Zetea a adăugat că în acest an vor mai intra în lucrări de modernizare şi reabilitare mai multe tronsoane de drumuri judeţene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel