Maramureş: Campanie publică pentru achiziţionarea unui electrocardiograf necesar Spitalului Judeţean Urgenţă

Asociaţia Prietenii Spitalului se va implica într-o campanie publică pentru achiziţionarea unui electrocardiograf necesar Spitalului Judeţean Urgenţă (SJU) din Baia Mare, a anunţat, joi, coordonatorul asociaţiei, Călin Herţeg.

"Acum câteva luni, ne-am angajat că vom ajuta şi Policlinica Sportivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş'. În urma discuţiei avute cu directorul spitalului, dr. Pop Vasile, şi cu doamna Morariu Carmen, medic specializat în medicină sportivă, am identificat necesitatea achiziţionării unui electrocardiograf nou pentru testarea sportivilor maramureşeni. Acesta este un aparat necesar în circuitul medico-sportiv în care intră anual fiecare sportiv legitimat, indiferent de vârstă. De asemenea, el este folosit în monitorizarea diferitelor patologii care pot să apară la sportivi", a precizat Călin Herţeg într-o postare pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Potrivit acestuia, anual, cu acest aparat se efectuează aproximativ 7.000 de consultaţii. Toate cluburile sportive din judeţ, private sau de stat, de juniori sau seniori, trec prin acest circuit şi vor beneficia de electrocardiograful donat.

Pe viitor, asociaţia s-a angajat că va susţine sportul şi pe toţi cei care-l practică, la nivel profesionist sau de amatori.

Herţeg a mai menţionat că organizarea recentă a crosului "Aleargă şi ajută" a fost un prim pas în susţinerea unităţii medicale, precum şi propunerea de achiziţionare a unui echipament pentru terapia TECAR (Transfer Energetic Capacitiv şi Rezistiv), folosit în recuperarea sportivilor.

Cei care vor să susţină această campanie - "Ajută pentru a fi ajutat" - o pot face prin donaţii în contul RO09BRDE250SV48742102500, se mai arată în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel