Maramureş: Protest comun împotriva desfiinţării Şcolii de artă populară din Baia Mare

[] []

15 mai 2019 / 19:09
Salveaza PDF Comentarii

Aproape 300 de persoane, părinţi, elevi şi profesori ai Şcolii Populare de Artă 'Liviu Borlan' din municipiul Baia Mare au protestat, miercuri după-amiază, în Piaţa Revoluţiei din oraş, nemulţumiţi de comasarea şcolii cu viitorul Centrul Cultural Judeţean Maramureş. 

Elevii au protestat formând ad-hoc o orchestră cu viori, taragot şi acordeon, cântând cele mai cunoscute melodii din folclorul transilvan, în timp ce părinţii şi profesorii au afişat pancarte pe care se scria că sunt împotriva desfiinţării Şcolii de artă prin comasare. 'Gestul nostru e unul de revoltă, nemulţumire că după aproape 30 de ani de funcţionare, Şcoala de artă este comasată, numele şcolii uitat, numele unui mare muzicolog (Liviu Borlan n.red.) şters din memoria viitoarelor generaţii.

Cred că pe nimeni din Consiliul Judeţean Maramureş nu a interesat faptul că o şcoală cu un asemenea renume regional este aruncată în uitare' a spus Ionel Pop, unul dintre părinţii elevilor prezenţi la protest. Alături de părinţi şi elevi, protestul a fost însoţit de întreg corpul didactic al şcolii de artă. Recent, Consiliul Judeţean Maramureş, principalul finanţator al unităţii de învăţământ, a anunţat decizia comasării Şcolii de artă cu o nouă entitate care urmează să poarte denumirea Centrul Cultural Judeţean Maramureş şi care va absorbi prin comasare şi Centrul Judeţean de Creaţie Populară. În urma comasării celor două instituţii, dispare denumirea Şcolii de artă, iar profesorii se tem că inclusiv numărul de posturi ar putea fi reduse. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81