Maramureş: O persoană intoxicată în urma consumului de ciuperci, internată la SJU

 O persoană a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare în urma unei intoxicaţii cu ciuperci, a anunţat, luni, biroul de comunicare al unităţii spitaliceşti, pe pagina de Facebook. 

Potrivit sursei citate, pacientul adult a beneficiat de primele îngrijiri din partea medicilor urgentişti, după care a fost internat în cadrul secţiei Interne a unităţii medicale. Conform medicului coordonator al Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Baia Mare, Dan Roman, simptomele intoxicaţiei cu ciuperci se clasifică în funcţie de perioada de incubaţie a tipului de ciuperci care provoacă intoxicaţia.

'În cazul celor cu perioadă scurtă de incubaţie, simptomele apar foarte repede (15 minute-3 ore) de la consumul ciupercilor şi se manifestă prin dureri abdominale, tegumente umede, pupila micşorată, halucinaţii, tulburări nervoase, hipotensiune arteriala, abundenţa salivaţiei. (...) Mai gravă este situaţia în cazul intoxicaţiei cu ciuperci cu incubaţie lungă', a explicat Dan Roman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel