Drum închis în Munţii Gutâi, toată iarna

Drumul Judeţean 109F pe relaţia Cavnic - Strâmbu Băiuţ din Munţii Gutâi a fost închis, joi, oficial, traficului rutier pe durata iernii.

Informaţia a fost oferită, pentru Agerpres, de directorul Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri (SJDP) Maramureş, Gheorghe Dorca Popan.

"DJ 109F din oraşul Cavnic (Munţii Gutâi) spre localitatea Strâmbu Băiuţ (Munţii Ţibleşului) s-a închis, azi, traficului rutier, deşi în zonă încă nu a nins foarte mult. E o măsură luată pe toată durata iernii pentru a preveni orice incident neplăcut pe această porţiune de drum. Prima închidere a traficului pe acest drum a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni, când în zona montană a nins abundent şi exista pericolul producerii unor blocaje. Drumul acesta va fi redeschis abia în primăvară", a spus Popan.

Pentru a putea ajunge în localităţile Băiuţ şi Strâmbu Băiuţ, localităţi situate la poalele Munţilor Ţibleş, participanţii la trafic vor utiliza varianta DJ 109F din şi spre oraşul Târgu Lăpuş. Acesta a mai precizat că pe durata iernii va fi închis traficului turistic şi drumul de pământ şi piatră dintre staţiunea Izvoarele (Munţii Gutâi) spre barajul Runcu, unitate hidrotehnică aflată în construcţie a cărui şantier pe durata sezonului rece se opreşte.

Directorul SJDP Maramureş a mai precizat că, săptămânal, societatea depozitează în principalele puncte stabilite a drumurilor judeţene peste 250 de tone de sare şi nisip pentru a putea fi utilizate în caz de necesitate.

"Suntem în graficul stabilit cu depozitarea sării şi nisipului, inclusiv a nisipului produs de noi, săptămânal, aşezăm în puncte stabilite pe principalele drumuri judeţene, aproximativ 250 de tone de material antiderapant. Sunt convins că nu vom avea probleme din acest punct de vedere, iar în altă ordine, utilajele şi personalul este pregătit să intervină în caz de necesitate, adică în cazul unor ninsori abundente atât zonele de munte cât şi la şes", a mai arătat Popan. El a mai precizat că pe o porţiune a DJ 184 dintre oraşul Cavnic şi domeniul schiabil Cavnic, drum care traversează Munţii Gutâi, va fi folosită o soluţie specială, similară clorurii de calciu, pentru o deszăpezire mai eficientă.

[citeste si]

Potrivit aceleiaşi surse, participanţii la trafic, îndeosebi transportatorii rutieri, dar şi localnicii trebuie să aibă în vedere că aproape 80% din drumurile judeţene traversează zone montane la altitudini de peste 1.000 de metri, unde, în timpul iernii, vremea se poate schimba la intervale scurte de timp. Acesta a mai arătat că participanţii la trafic trebuie să fie pregătiţi corespunzător pentru durata iernii, iar înaintea pornirii la drum să se informeze asupra condiţiilor meteo şi a stării drumurilor pe care intenţionează să le parcurgă. SJDP Maramureş administrează peste 800 km de drumuri judeţene, unitatea aflându-se în subordonarea Consiliului Judeţean Maramureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel