EXCLUSIV  Mara Bănică, scene groaznice în fața sediului Antena 1. Dumitru Coarnă: E primul lucru care trebuie făcut

Rodica Mitu / 27 noi 2019 / 18:37 Salveaza PDF Comentarii
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

DCNews a luat legătura cu Dumitru Coarnă după dezvăluirile făcute de Mara Banică.

Mara Bănică a spus că a fost terorizată şi ameninţată de un bărbat care i-a trimis mii de mesaje de hărţuire. Nu s-a lăsat, însă, intimidată, ci a făcut sesizări la Poliţie. Situația a devenit dramatică în momentul în care, în noiembrie, individul a așteptat-o în fața sediului Acces Direct. Povestea de coşmar a fost făcută publică de Mara Bănică, miercuri, pe contul ei de Facebook. Tot acolo i-a mulțumit și lui Dumitru Coarnă: „Printre altele, dacă nu-i dădeam bani, îmi scotea mațele, îmi dădea copilul la pedofili, îmi ucidea părinții. Sper că astăzi (n.r. miercuri), când va fi prezentat instanței pentru arestare, să ajungă unde îi este locul. Mulțumesc încă o dată Poliției Române. Și lui Dumitru Coarnă în mod special pentru îndrumările pe care mi le-a dat."

Contactat de DCNews, Dumitru Coarnă a fost întrebat ce trebuie să facă o persoană care primește amenințări pe rețelele de socializare. „Primul lucru pe care trebuie să-l facă orice persoană care este amenințată, indiferent de forma de amenințare, este să formuleze o plângere penală la Secția de Poliție sau la Parchet. Vorbim de o infracțiune, amenințarea este o infracțiune. Polițiștii și procurorii sunt cei competenți pentru a soluționa aceste cazuri. Eu recomand tuturor celor care sunt amenințați să formuleze plângeri penale", a declarat Dumitru Coarnă.

Cu privire la cazul Marei Bănică, a spus: „Doamna Bănică a procedat corect. A făcut plângere la Poliție și Poliția a desfășurat acțiunile specifice fișei postului. Prin informații și investigații, s-a ajuns la autor și iată că, miercuri, a și fost reținut. La un moment dat, doamna Bănică m-a sunat. Am încercat să îi ofer câteva sfaturi de specialitate. Am vorbit și cu șeful de la Secția respectivă, care m-a asigurat că totul este sub control, că există toate informațiile necesare în acea speță.”

Întrebat dacă, în ultima perioadă, odată cu amploarea rețelelor de socializare, s-au înmulțit astfel de cazuri, a spus: „Nu știu dacă sunt mai dese sau mai rare, dar sunt. Internetul este folosit, de multe ori, ca un mijloc de amenințare. Multe persoane în spațiul virtual se comportă altfel decât ar trebui. Și pe rețelele de socializare ar trebui să încercăm să fim umani, nu să ne amenințăm, jignim sau insultăm, chiar dacă, de multe ori, avem convingeri diferite".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24