Urmărește emisiunea live


Marți SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Ce nu ai voie să faci

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Tradiții și obiceiuri. Săptămâna care urmează după Paște este cunoscută în popor ca Săptămâna Luminată și, în această perioadă, oamenii respectă anumite tradiții și obiceiuri.

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Tradiții și obiceiuri. Marțea din Săptămâna Luminată poartă numele de Marțea Albă și este impusă drept zi nelucrătoare. Nu se spală, nu se calcă, nu se face curat. Femeile din multe zone dau de pomană în această zi pasca rămasă de la Paște și vin roșu.

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Tradiții și obiceiuri. Marți, în Săptămâna Luminată, au loc uscarea și sfărâmarea Sfântului Agneț, sfințit în cadrul Liturghiei Sfântului Vasile din Sfânta și Marea Joi, din Săptămâna Patimilor. Al doilea Agneț este uscat și sfărâmat după o rânduiala specială. După ce este sfărâmat, este așezat într-un chivot pe Sfânta Masă din Altar.

[citeste si]                                       

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Tradiții și obiceiuri. Acest Agneț este folosit de-a lungul întregului an pentru împărtașirea bolnavilor sau a celor care nu pot merge la biserică din motive bine întemeiate.                        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel