MApN: Militar român, RĂNIT în Afganistan

Un militar român a fost rănit ușor la antebraț, în urma unui schimb de focuri cu insurgenţi în ţinuta poliției afgane, anunță MApN.

”Din păcate primim alte vești triste din Afganistan

O echipă de militari români care executau, sâmbătă, 5 august, misiuni de patrulă de transport și escortă a unei echipe a coaliției de instruire a forţelor de securitate Afgană (SFAAT- Security Force Advisory and Assistance Team) în Camp JRAC (Join Regional Afghan Center-Centrul Regional de Instruire a Militarilor Afgani), de lângă Kandahar, au fost nevoiţi să răspundă cu foc, în jurul orei 9.35, ora României, la atacul unor insurgenţi în ţinuta poliției afgane.

În urma schimbului de focuri, un insurgent a fost omorât, iar altul a fost rănit, iar un militar român a fost rănit uşor la antebraț.

Militarului român i s-au acordat primele îngrijiri medicale la locul incidentului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească, starea lui este bună, iar rana nu-i pune viaţa în pericol.

În acest moment militarul s-a reîntors în cadrul subunității alături de colegii săi.

Militarii români fac parte din Batalionul de Infanterie şi Protecţie a Forţei din Iaşi, denumiţi şi Lupii Negri, fiind desfăşuraţi în Afganistan începând cu luna februarie.

Îi dorim colegului nostru însănătoșire grabnică!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel