MAPN, la Bucharest Gaming Week

Dan Carp / 26 ian 2018 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii
foto: MApN
foto: MApN

Armata României va participa cu militari, tehnică şi echipamente, în zilele de 27 şi 28 ianuarie, la Bucharest Gaming Week, ce se va desfăşura la Complexul Expoziţional Romexpo (în incinta pavilioanelor C4 şi C5). 

Pentru o săptămână, Bucureștiul devine capitala gamingului prin expoziții, evenimente speciale și educaționale care evidențiază puterea și potențialul industriei de gaming din România. Armata României și-a anunțat prezența la eveniment.

Astfel, vizitatorii vor putea interacţiona cu militari din Forţele Terestre, Forţele Aeriene, Forţele Navale şi cu cei din forţele pentru operaţii speciale - cercetaşi, piloţi ai avioanelor de luptă, militari echipaţi pentru misiuni de căutare-salvare, studenţi de la Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' - şi vor putea vedea, în expoziţie statică, vehiculul multirol de mare mobilitate (HMMWV) din dotarea Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS), autospeciala de intervenţie şi robotul EOD (Explosive Ordnance Disposal), din dotarea echipelor EOD.

 

MAPN vine cu puști și mitrailiere 

 

De asemenea, standul Ministerului Apărării Naţionale va cuprinde mai multe tipuri de armament individual aflate în dotarea militarilor români - puşcă semiautomată cu lunetă calibrul 7,62, puşcă de asalt M4A2, puşcă semiautomată cu lunetă Barret, mitralieră M2HB, puşcă mitralieră M249B/M240, dar şi un scaun de catapultare al unei aeronave. 

Vizitatorii de la Bucharest Gaming Week vor putea simula 'executarea' unei trageri asupra unei ţinte piept, cu pistolul de calibrul 7,65 mm (linia de simulare permiţând testarea acurateţei ochirii şi observarea 'efectului' la ţintă), iar echipa EOD va prezenta, cu sprijinul câinelui şi robotului din dotare, un exerciţiu în care se va simula descoperirea unui dispozitiv explozibil improvizat (DEI) şi neutralizarea acestuia. 

 

[citeste si]

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27