Manuel Valls, demisie din Partidul Socialist

Fostul premier francez Manuel Valls, care l-a susținut pe centristul Emmanuel Macron în alegerile prezidențiale în detrimentul candidatului socialist, a anunțat marți că părăsește Partidul Socialist, informează agenția de presă AFP.

'O parte din viața mea politică se încheie. Părăsesc Partidul Socialist sau Partidul Socialist mă părăsește', a declarat Valls la postul de radio RTL.

În vârstă de 54 de ani, Manuel Valls, născut la Barcelona, a fost naturalizat în Franța, unde s-a alăturat Partidului Socialist la numai 17 ani.

Cunoscut pentru izbucnirile sale și caracterul său intransigent, fostul premier francez sub mandatul fostului președintelui socialist Francois Hollande în perioada 2014-2016 se distanțase de câteva luni de formațiunea sa politică.

Învins în ianuarie în alegerile primare din cadrul Partidului Socialist, el l-a susținut pe centristul Emmanuel Macron încă din primul tur al alegerilor prezidențiale, în detrimentul candidatului taberei sale, Benoit Hamon.

Pe vremea când era premier, Valls a fost criticat de aripa cea mai de stânga a partidului său pentru poziția considerată prea liberală în economie și luările sale de poziție stricte în materie de securitate.

Candidat neafiliat în alegerile din 11 și 18 iunie în Departamentul Essone, în regiunea pariziană, el a fost ales în fața unei candidate a stângii radicale care era susținută de Benoit Hamon.

În cadrul Adunării Naționale, Valls intenționează să fie parte a 'majorității' lui Manuel Macron și nu exclude să se alăture grupului La Republique en Marche, partidul noului președinte al Franței, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel